ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Η κυβέρνηση βάζει  επιπλέον  εμπόδια στη χορήγηση της άδειας ευπαθών ομάδων
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Η κυβέρνηση βάζει επιπλέον εμπόδια στη χορήγηση της άδειας ευπαθών ομάδων

Ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση αντί να προστατεύσει την υγεία των εργαζομένων, βάζει  επιπλέον εμπόδια στη χορήγηση της άδειας ευπαθών ομάδων.

Ειδικότερα, ο Σύλλογος σημειώνει ότι το υπουργείο Εσωτερικών με νέα εγκύκλιο, στις 20/9 με τίτλο «Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού»,  επανακαθορίζει τις ομάδες αυξημένου κινδύνου και αλλάζει τις προϋποθέσεις χορήγησης της ειδικής άδειας απουσίας από την υπηρεσία τους.

«Με τον συγκεκριμένο επανακαθορισμό, πολλοί συνάδελφοι με βαριά υποκείμενα νοσήματα, καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς… θα αναγκαστούν να επιστρέψουν στον χώρο εργασίας τους, καθώς οι διευθύνσεις καλούνται να επανεξετάσουν αν οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να δικαιούνται άδεια. Υπάρχουν μάλιστα, περιπτώσεις όπου οι εργαζόμενοι πρέπει να ανήκουν σε δύο τουλάχιστον κατηγορίες, ώστε να πάρουν την άδεια. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι άνω των 65 ετών θα πρέπει ταυτόχρονα να έχουν και κάποιο  υποκείμενο νόσημα: άσθμα, ΧΑΠ, πάρκινσον κ.λπ.». συμπληρώνουν οι εκπαιδευτικοί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet