ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Στις ανατροπές του αιώνα που ετοιμάζει η κυβέρνηση απαντάμε με πανεργατική απεργία στις 26 Νοεμβρίου
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Στις ανατροπές του αιώνα που ετοιμάζει η κυβέρνηση απαντάμε με πανεργατική απεργία στις 26 Νοεμβρίου

Σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης», «Γ. Σεφέρης», «Ρόζα Ιμβριώτη» και «Μ. Παπαμαύρος», όπως ενημερώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΣΕΠΕ) «Γ. Σεφέρης».

Ειδικότερα, ο Σύλλογος αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Οι εκπαιδευτικοί, που βρισκόμαστε όλο αυτό το διάστημα δίπλα στους μαθητές μας με κάθε δυνατό παιδαγωγικά τρόπο και κρατάμε ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία, δώσαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο υπουργείο και την κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας. Μήνυμα ότι, έστω και αυτή τη στιγμή, πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να μη «χαθεί» η σχολική χρονιά.

Εδώ και τώρα να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, να δημιουργηθούν ολιγομελή τμήματα (έως 15) μαθητών, να εξασφαλιστούν δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία για όλους, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Η κυβέρνηση από την άλλη, ενώ επιμένει ότι στην παρούσα κατάσταση η εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευση είναι ο μοναδικός δρόμος για τη συνέχιση της μαθησιακής διαδικασίας δεν φροντίζει να εξασφαλίσει δωρεάν και καθολικά όλα τα απαραίτητα μέσα (laptop, σύνδεση και γρήγορο internet) σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, για μια ακόμη φορά, δεν δέχτηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των Συλλόγων μας να ακούσει και να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί και μαθητές. Το γεγονός ότι τους γυρνάει την πλάτη αποτελεί την άλλη όψη του αυταρχισμού που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση.

Απαιτούμε από το υπουργείο Παιδείας απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

  • Θα εξασφαλίσει η κυβέρνηση δωρεάν τεχνολογικά μέσα σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ή θα συνεχίσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια ότι όλα δουλεύουν ρολόι;
  • Θα σταματήσει η άδικη περικοπή αδειών εδικού σκοπού σε αρκετούς συναδέλφους;
  • Θα δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς για μετακίνηση στον τόπο κατοικίας τους;
  • Θα ξεκαθαρίσει το υπουργείο το αυτονόητο με το ωράριο αναπληρωτών ΕΣΠΑ ή θα αφήσει να σέρνονται φήμες και υπόγειες απειλές;
  • Θα καλύψει τα κενά στα σχολεία και τα 1500 κενά παράλληλης στήριξης;
  • Τι θα γίνει με το γνωστό πρόβλημα των παραβόλων και τον άδικο αποκλεισμό συναδέλφων από τους πίνακες των αναπληρωτών (εξομοίωση);
  • Τα σχολεία θα ανοίξουν όπως έκλεισαν ή θα παρθούν έστω και τώρα μέτρα;

Στις ανατροπές του αιώνα που ετοιμάζουν απαντάμε με πανεργατική απεργία στις 26 Νοεμβρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet