ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Όχι στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό – Οι μαθητές είναι ήδη νικητές
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Όχι στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό – Οι μαθητές είναι ήδη νικητές

Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά συλλήψεων μαθητών 14-15 ετών από την αστυνομία, την κράτησή τους για πέντε ημέρες -κατόπιν αυτόφωρου- και τη συνέχεια της υπόθεσης ενώπιον του δικαστηρίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης» εκφράζει «την αμέριστη συμπαράστασή του στους μαθητές και καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού».

Ειδικότερα, ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Κυβέρνηση και αστυνομία, αφού πρώτα «έπνιξαν» με χημικά χιλιάδες μαθητές που βρέθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας στις 9 Οκτωβρίου, αφού επιχείρησαν χωρίς  επιτυχία να εμποδίσουν τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών στο συλλαλητήριο της 15ης Οκτωβρίου, κάνοντας σωματικούς ελέγχους σε κάθε διαδηλωτή που προσέγγιζε τη συγκέντρωση, συνέχισαν τον αντιδημοκρατικό τους κατήφορο και την επιχείρηση τρομοκρατίας, με τη σύλληψη και κράτηση μαθητών στη ΓΑΔΑ για πέντε μέρες, γιατί έκαναν το «έγκλημα» να διεκδικήσουν μαζί με χιλιάδες άλλους συμμαθητές τους, γονείς και εκπαιδευτικούς, 15 παιδιά ανά τάξη, μέτρα υγιεινής, επιπλέον  εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες στα σχολεία τους.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή στους μαθητές και καταγγέλλει την επιχείρηση εκφοβισμού, το όργιο τρομοκρατίας και την απόπειρα κατασυκοφάντησης του μαθητικού κινήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση, συλλαμβάνοντας παιδιά 14-15 χρόνων και στέλνοντάς τα στα δικαστήρια με τη διαδικασία του αυτόφωρου για να σταματήσουν να αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι μαθητές είναι ήδη νικητές, μας έχουν δείξει με τη στάση τους τον δρόμο του αγώνα, μας έδειξαν ότι δεν τρομοκρατούνται, ξέρουν πως συλλογικά θα νικήσουν. Τα αιτήματά τους που είναι αιτήματα σύσσωμου του λαϊκού κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet