Σε συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας Βορείου Τομέα Αθηνών ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Σε συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας Βορείου Τομέα Αθηνών ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Βορείου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, με θέμα την αντιμετώπιση των επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων των επομένων ωρών, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από την ΕΜΥ συμμετείχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), αντιδήμαρχος Πεντέλης και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση συζητήθηκε ο συντονισμός για την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων στην εκτέλεση των έργων και των δράσεων άμεσης προτεραιότητας, που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των κινδύνων που ενδεχομένως προκύψουν από τα επικείμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της αντιπεριφέρειας Βορείου Τομέα Αθηνών, υπό την αντιπεριφερειάρχη Λουκία Κεφαλογιάννη, παρόντες ήταν ο δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, ο αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και μέλος της Ε.Ε. του ΣΠΑΠ, Παναγιώτης Μπόλλας, ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου και Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ, Επαμεινώνδας  Κατσιγιάννης, ο αντιδήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Γιώργος Παπαχρόνης, η αντιδήμαρχος Αγίας Παρασκευής Ελένη Δάβαρη και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, των δήμων του Βορείου Τομέα  Αθηνών, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Δασαρχείου Πεντέλης, του ΕΚΑΒ, των Ενόπλων Δυνάμεων, κ.ά.  

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τόνισε:

«Από ότι δείχνουν οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα πραγματοποιηθούν με μεγάλη ένταση τις επόμενες ώρες. Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων, εκτός εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη και πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών. Ακόμη να ασφαλίσουν αντικείμενα που ενδεχομένως να είναι επικίνδυνα με πτώση, να μην στέκονται κάτω από δένδρα,  πινακίδες, ταμπέλες ή ότι άλλο μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο για αυτούς σε περίπτωση αποκόλλησης ή πτώσης. Τέλος να αποφεύγουν να είναι κοντά στη θάλασσα και κοντά σε χειμάρρους και ρέματα τόσο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καιρικών φαινομένων, όσο και για κάποιες ώρες μετά.

»Ο ΣΠΑΠ και ο Δήμος Πεντέλης βρίσκονται σε υψηλότατο επίπεδο ετοιμότητας και επιφυλακής για την αντιμετώπιση των κινδύνων που ενδεχομένως προκύψουν από τα επικείμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα των επομένων ωρών.

»Ειδικότερα ο ΣΠΑΠ είναι πανέτοιμος με ανθρώπινο δυναμικό, εθελοντές και εργαζομένους αλλά και τον κατάλληλο μηχανολογικό εξοπλισμό  προκειμένου να είναι στο πλευρό των Δήμων – μελών του, αλλά και να συνδράμει τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό, στη συνεχή προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε για την πρόληψη, τον συντονισμό και τον έλεγχο της προετοιμασίας, αλλά και την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet