ΣΠΑΥ: Νέος κύκλος αναδασώσεων στον Υμηττό
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΠΑΥ: Νέος κύκλος αναδασώσεων στον Υμηττό

Με κεντρικό σύνθημα «Δίνουμε ζωή στο βουνό μας», την Κυριακή 27 Νοεμβρίου ξεκίνησε ένας νέος κύκλος αναδασώσεων στον Υμηττό.

Σύμφωνα με τον Συνδέσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ), στόχος ήταν να αναδασωθεί άλλο ένα σημαντικό τμήμα του Υμηττού στην περιοχή της Αργυρούπολης, συνεχίζοντας τις επιτυχημένες δενδροφυτεύσεις των προηγούμενων ετών που σημειώνουν πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας και δίνουν δύναμη και αισιοδοξία να προσπαθούμε καθημερινά για να αναγεννήσουμε και να προστατεύσουμε το οικοσύστημα του Υμηττού.

Η νέα μεγάλη δενδροφύτευση συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, τον ΣΠΑΥ, τον ΣΚΑΙ και το «Όλοι μαζί Μπορούμε», το Σώμα Εθελοντών, την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης Ελληνικού Αργυρούπολης, την Εθελοντική Ομάδα Let’s do it Greece, το 2o Σύστημα Αεροπροσκόπων Ελληνικού Αργυρούπολης και τον Οργανισμό Αwomancanbe σε συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης, με την υποστήριξη της ΙΚΕΑ, τη στήριξη των εκπαιδευτήριων ΖΩΗ που συμμετείχαν δυναμικά και διέθεσαν λεωφορεία που μετέφεραν τον κόσμο στο σημείο της δενδροφύτευσης όπως επίσης και με την επιστημονική υποστήριξη του EKETA στo πλαίσιο του έργου Life Terra.

Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ & δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Τάσος Γαϊτάνης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ Βασίλης Κρητικός, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Συνεργείων Λάζαρος Τογρίδης, η αντιδήμαρχος Φιλοζωίας και Ισότητας των Φύλων Ειρήνη Στελλάκη, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Κώστας Στέφας, η αντιδήμαρχος Οικολογίας & Κλιματικής Αλλαγής Ελίνα Αλεξίου, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Συγκοινωνίας Θοδωρής Χαύτης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Βαγγέλης Νικοθώδης, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Θωμάς Κατσαγώνης και ο πρόεδρος του ΟΝΑΔΕΑ Σωτήρης Κύρκος.

Πολύτιμη ήταν η στήριξη από την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης Ηλιούπολης, την Εθελοντική Ομάδα Πυρόσβεσης Βούλας, την Εθελοντική Δασοπροστασία-Πυρόσβεση Γλυφάδας, τον Σύλλογο Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας, τον Σύλλογο Δρομέων «Ευκλης», την Odysea, το St. Catherine’s British School, την GoStudent, τους φορείς τα σχολεία και τους συλλόγους της περιοχής.

«Συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθεια για το βουνό που μας ενώνει» αναφέρει ο ΣΠΑΥ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet