Στάση εργασίας από τους υπαλλήλους των Περιφερειών την Πέμπτη 5 Μαρτίου
Κοινωνία

Στάση εργασίας από τους υπαλλήλους των Περιφερειών την Πέμπτη 5 Μαρτίου

Σε στάση εργασίας την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 12.00 και σε συγκέντρωση στις 9.30 στο υπουργείο Εσωτερικών (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 15) καλεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), στο πλαίσιο της προκήρυξης της πανελλαδικής στάσης εργασίας από την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος (ΟΣΥΑΠΕ).

Ο ΣΥΠΑ αναφέρει στο σχετικό κάλεσμά του:

Αυτές τις μέρες συζητιέται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Είναι ένα νομοσχέδιο, που όπως αναλύεται και στη σχετική ανακοίνωση της ΟΣΥΑΠΕ, προωθεί παραπέρα τις ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών και υποβαθμίζει τις υπηρεσίες των ΟΤΑ, αφαιρεί δικαιώματα και κατακτήσεις και ταυτόχρονα στέκεται απέναντι σε χρόνια αιτήματά μας.

Στη κατεύθυνση αυτή το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας πήρε απόφαση για προκήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 και πραγματοποίηση συγκεντρώσεων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Απαιτούμε την απόσυρση συγκεκριμένων άρθρων, την διόρθωση άλλων και επαναφέρουμε τα αιτήματά μας για άμεση αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς και τις παρακάτω προτάσεις για νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουμε καταθέσει:

  • Για την άρση του καθεστώτος μεταφοράς αστικής ευθύνης στους υπαλλήλους των Τεχνικών υπηρεσιών (ρέματα, συντήρηση δρόμων κ.λπ.) των Περιφερειών.
  • Για τα κατ’ αποκοπή έξοδα κίνησης εντός έδρας των ελεγκτικών μηχανισμών των Περιφερειών, για την αύξηση με διπλασιασμό των ημερών μετακίνησης εκτός έδρας και αναπροσαρμογή της απαράδεκτης χιλιομετρικής αποζημίωσης, στις περιπτώσεις χρήσης Ι.Χ. αυτοκινήτου για την εκτέλεση της υπηρεσίας.
  • Για διεύρυνση της ρύθμισης του άρθρου 167 του ν. 4483/2017 (για τις κατασκηνώσεις) για την δυνατότητα κάλυψης των εξόδων για ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠμεΑ για τα παιδιά των εργαζομένων στις Περιφέρειες.
  • Για ρύθμιση για την πληρωμή των αποζημιώσεων των εργαζομένων, που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για τις ανάγκες διαχείρισης των συνεπειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Δυτική, την Ανατολική Αττική (15η Νοεμβρίου 2017 και 23 και 24 Ιουλίου 2018) και άλλες Π.Ε. της χώρας.
  • Για άμεση προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης, χωρίς περιορισμούς κλάδων και κατηγοριών. Για διαδικασίες επιλογής θέσεων ευθύνης με αντικειμενικά κριτήρια, με συμμετοχή των αιρετών στα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων.
  • Για κατάργηση των περιορισμών στην κινητικότητα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet