Στα εγκαίνια της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας ο Βλάσσης Σιώμος
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Στα εγκαίνια της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας ο Βλάσσης Σιώμος

Στα εγκαίνια της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας που τελέστηκαν στις εγκαταστάσεις στα Βίλια Αττικής παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε:

«Μία νέα ουσιαστική αρχή για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα αποτελεί η Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας. Πρόκειται, για μία νέα εκπαιδευτική δομή ανοιχτή στην κοινωνία, που έρχεται να ενισχύσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των εθελοντών, να καλύψει μία διαχρονική ανάγκη εκπαίδευσης στα θέματα διαχείρισης κρίσεων στην Ελλάδα, και να αποτελέσει την καρδιά της ίδιας της Εθνικής Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας.

Η Ακαδημία θέλει να ενισχύσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των εθελοντών μας, ακόμα και με συγκεκριμένες εξειδικεύσεις προκειμένου να τους βοηθήσει να ανταποκριθούν με πλέον αποτελεσματικό αλλά και ασφαλή τρόπο σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που αναγκάζονται ή θέλουν να συνδράμουν τις αρχές. Έρχεται να καλύψει μία διαχρονική ανάγκη εκπαίδευσης σε αυτά τα θέματα διαχείρισης κρίσεων στη χώρα μας, να λειτουργήσει σαν ένα δημιουργικό πεδίο όχι μόνο από πάνω προς τα κάτω, αλλά και ανταλλαγής εμπειρικής, επιστημονικής και θεσμικής γνώσης.

Στην Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας θα εκπαιδεύονται πολίτες, εθελοντές πολιτικής προστασίας, στελέχη του δημοσίου τομέα, στελέχη από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και όλοι μαζί θα συνεργαστούν ώστε να αποκτήσουν έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας για να μπορούν να δράσουν μαζί στις δύσκολες και πολύπλοκες προκλήσεις».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γεώργιος Κώτσηρας, βουλευτές, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Αλέξης Ράπανος, ο συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής υποστράτηγος Παναγιώτης Νιάφας, οι αντιπεριφερειάρχες Αττικής Βασίλης Κόκκαλης και Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο δήμαρχος της Μάνδρας – Ειδυλλίας Χρήστος Στάθης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, εθελοντές του Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης και στελέχη της Περιφέρειας Αττικής και Δήμων της περιοχής.

Ο Βλ. Σιώμος δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που σήμερα εδώ στα Βίλια εγκαινιάζεται η πρώτη Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας. Σε αυτόν τον πολύ σημαντικό χώρο εκπαίδευσης θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν πολίτες, εθελοντικές ομάδες , στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μπορούν να ανταποκριθούν με μεγαλύτερη επάρκεια και ασφάλεια στις δύσκολες καταστάσεις που θα απαιτηθεί να επιχειρήσουν. Η ίδρυση της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας ήταν χρόνιο αίτημα της Επιτροπής της Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ και για την υλοποίηση της συγχαίρουμε και ευχαριστούμε θερμά τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet