Στη Σύνοδο Κορυφής των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρώπης στη Μασσαλία ο Ν. Καλαντζής
Σύνδεσμοι-Φορείς

Στη Σύνοδο Κορυφής των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρώπης στη Μασσαλία ο Ν. Καλαντζής

Ο Νεκτάριος Καλαντζής, πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών (EuropeanLocalLeaders – ELL) και της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρώπης που διεξήχθη στη Μασσαλία στις 3 & 4 Μαρτίου 2022. Ο κ. Καλαντζής ήταν ομιλητής μετά από πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στις 2 Μαρτίου στη γαλλική πόλη, με θέμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την «πράσινη» μετάβαση για την επόμενη ημέρα των πόλεων της Ευρώπης, ανάμεσα σε νέους εκλεγμένους πολιτικούς της Ευρώπης, όπως δημάρχους από την Πορτογαλία και την Πολωνία, μέλη Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων πόλεων από την Πορτογαλία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, τη Σλοβακία, τη Μάλτα και την Αυστρία, καθώς και ευρωβουλευτές.

Όπως αναφέρει ο κ. Καλαντζής ήταν ο μοναδικός Έλληνας εκπρόσωπος του EPP σε πάνελ, ενώ ανέφερε την ανάγκη να έρθουν οι νέοι εκλεγμένοι της Ευρώπης πιο κοντά και πρότεινε την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των εκλεγμένων νέων από πόλεις και Περιφέρειες της Ευρώπης και την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου Erasmus, που να αφορά αποκλειστικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρώπης στη Μασσαλία συνάντησε και αντάλλαξε απόψεις με πολλούς Ευρωπαίους περιφερειάρχες και δημάρχους, όπως η περιφερειάρχης Μαδρίτης Isabel Diaz Ayuso, ο δήμαρχος Φλωρεντίας Dario Nardella, η αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου του Τιρόλο Sophia Kircher και πλήθος άλλων Ευρωπαίων Αυτοδιοικητικών.

Τέλος, ο κ. Καλαντζής τόνισε την ανάγκη για συνεργασίες μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων και Περιφερειών σε θέματα όπως προστασίας του περιβάλλοντος, ψηφιακού μετασχηματισμού και αστικών αναπλάσεων, αλλά και την αναγκαιότητα για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων ανθρώπων στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, με νέους δημάρχους και νέους περιφερειάρχες, κάτι που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια σε μεγάλο βαθμό στην Ευρώπη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet