Συμπαράσταση στους πληγέντες των πυρκαγιών από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
REUTERS/STRINGER
Σύνδεσμοι-Φορείς

Συμπαράσταση στους πληγέντες των πυρκαγιών από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής εκφράζει τη συμπαράστασή του σε όλους τους πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά στη Βορειανατολική Αττική, ενώ ενημερώνει τα μέλη του και το κοινό ότι οργανώνει συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 6μ.μ.-8μ.μ., στα γραφεία του.

Ειδικότερα, η διοίκηση του Συνδικάτου σημειώνει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

To Συνδικάτο εκφράζει τη συμπαράστασή του στους πυροσβέστες, στους εργαζόμενους που βρέθηκαν στην «πρώτη γραμμή» από το πρώτο λεπτό και τους εθελοντές, που, με ανεπαρκή ως και απαρχαιωμένα μέσα, έκαναν το καλύτερο δυνατό σε αυτές τις συνθήκες. Σε όλους όσοι έχασαν τα σπίτια τους ή υπέστησαν ζημιές οι περιουσίες τους, σε όσους τραυματίστηκαν.

Η οργή ξεχειλίζει δικαιολογημένα. Σε αυτήν την πυρκαγιά φάνηκε εξαιρετικά χαρακτηριστικά η υποστελέχωση από κατάλληλα μέσα και ανθρώπους, το υπερφορτωμένο και κορεσμένο δίκτυο Ενέργειας που ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να «τιναχτεί στον αέρα», η ανυπαρξία οργανωμένου και ολοκληρωμένου σχεδίου, που να έχει για προτεραιότητα τους ανθρώπους, τις κατοικίες, τον φυσικό πλούτο της περιοχής, ώστε να τους προστατεύει έγκαιρα και κατάλληλα, η ανεπάρκεια του «επιτελικού κράτους».

Αυτό είναι το «έργο» των εκάστοτε κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής, της οποίας οι ευθύνες είναι εγκληματικές για την κατάσταση που ζούμε αυτές τις μέρες σε όλη την Ελλάδα.

Εν έτη 2021, όταν βρέχει πνιγόμαστε, όταν χιονίζει αποκλειόμαστε, όταν έχει σεισμό μας πλακώνουν τα ερείπια, όταν έχει φωτιά καιγόμαστε. Μιλούν για πράσινη οικονομία και «πράσσειν άλογα», όταν το πράσινο αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα. Όταν τα πάντα τα ανάγονται στην περιβόητη «ατομική ευθύνη» και σε εντολές του τύπου «τρέξτε να σωθείτε».

Διαχρονικά μία φταίει ο στρατηγός άνεμος, την άλλη φταίει η στραβή βάρδια. Πότε φταίει η κλιματική αλλαγή, πότε τα ακραία φαινόμενα. Ποτέ δεν μιλούν για τις ευθύνες κράτους, Περιφέρειας και Δήμων. Δεν λένε λέξη για τα αντιπυρικό πρόγραμμα του κράτους, των Περιφερειών και των Δήμων, γιατί αυτό δεν υπάρχει. Σύμφωνα με τη λογική κόστους-οφέλους της επιλεξιμότητας των έργων, η Ε.Ε θεωρεί πως η αντιπυρική, η αντισεισμική και η αντιπλημμυρική προστασία κοστίζει ακριβά. Μόλις 1,7εκατ. ευρώ δόθηκαν για αντιπυρική προστασία, την ώρα που εκατοντάδες δίνονταν στο κεφάλαιο.

Καλούμε τα μέλη του Συνδικάτου να δείξουν την ταξική τους αλληλεγγύη. Βρισκόμαστε σε επιφυλακή, οργανώνουμε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 6μ.μ.-8μ.μ., τα γραφεία του Συνδικάτου θα είναι ανοιχτά να υποδεχτούν τις προσφορές αλληλεγγύης.

Διεκδικούμε μαζί τους:

  • Άμεση καταγραφή των ζημιών και ουσιαστική στήριξη των πληγέντων. 100% αποζημίωση – Όχι στα μέτρα-κοροϊδία της κυβέρνησης.
  • Εξασφάλιση ασφαλούς στέγασης, σίτισης, υγιεινής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους και για όσο την χρειάζονται.
  • Να μη λειτουργήσουν τα εργοστάσια και οι άλλοι χώροι δουλειάς, που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές, μέχρι να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι όροι υγιεινής και ασφάλειας. Καταβολή των μισθών των εργατών, στους χώρους δουλειάς, που έχουν ζημιές. Καμία βλαπτική μεταβολή στη δουλειά τους.

Απαγόρευση οποιασδήποτε αγοραπωλησίας γης στα καμένα. Να κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες εκτάσεις οι περιοχές της χώρας που φλέγονται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet