Συνάντηση εργασίας Δήμου Αμαρουσίου-ΣΒΑΠ για το Διαδημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνάντηση εργασίας Δήμου Αμαρουσίου-ΣΒΑΠ για το Διαδημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, στο δημαρχείο η συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του έργου «Κατασκευή Διαδημοτικού Καταφυγίου αδέσποτων ζώων, στη θέση Βαλαδόπορτα Μαρκόπουλου», το οποίο έχει εγκριθεί και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή Αμαρουσίου.

Η διοίκηση υπενθυμίζει πως ο Δήμος Αμαρουσίου επανεντάχθηκε στον ΣΒΑΠ (Σύνδεσμο 16 Δήμων για την Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων), με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 12η Φεβρουαρίου 2020. Από τότε ο Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει συμβουλευτικές και τεχνικές υπηρεσίες στον ΣΒΑΠ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη προγραμματική σύμβαση μέσω Δήμου Αμαρουσίου και ΣΒΑΠ προβλέπεται μεταξύ άλλων και η δημιουργία της σχετικής μελέτης που αφορά στη διαγωνιστική διαδικασία για την υλοποίηση του έργου του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων.

Τα μέλη της επιτροπής παρακολούθησης του έργου κατά τη συνεδρίαση αναφέρθηκαν σε τεχνικά ζητήματα, αλλά και στις δυνατότητες επέκτασης των υπηρεσιών του Καταφυγίου, δεδομένης της δυναμικής των υποδομών που θα δημιουργηθούν.

Το Διαδημοτικό Καταφύγιο προγραμματίζεται να κατασκευασθεί στο ιδιόκτητο οικόπεδο του Συνδέσμου στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, βάσει των μελετών και των αδειοδοτήσεων που ήδη έχει ετοιμάσει ο ΣΒΑΠ, ενώ έχει εξασφαλισθεί και η χρηματοδότηση του έργου, με την ένταξή του στο πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ. «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Ο συμβατικός προβλεπόμενος χρόνος υλοποίησης του έργου είναι 15 μήνες.

Οι κ.κ. Γιώργος Κουράσης (πρόεδρος) και Παύλος Καμάρας (γενικός γραμματέας), εκ μέρους του Συνδέσμου, ευχαρίστησαν τον δήμαρχο Αμαρουσίου και τους συνεργάτες του για την αμέριστη συμπαράστασή τους στον ΣΒΑΠ, μετά την επανένταξη του Δήμου ως μέλος, όπως αυτή εκδηλώθηκε με την υποστήριξη της Ταμειακής και Οικονομικής Διαχείρισης από τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τη δημοπράτηση και επίβλεψη του έργου.

Επίσης, συνεχάρησαν τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, για το προσωπικό του ενδιαφέρον και την ευαισθησία του στο κρίσιμο και φλέγον θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Αμπατζόγλου, δήλωσε:

«Το Καταφύγιο Ζώων θα αποτελέσει έναν χώρο πρότυπο στην Αττική. Σκοπός μας, είναι να δημιουργήσουμε μία σύγχρονη υποδομή και ταυτόχρονα το πρωτόκολλο λειτουργίας απέναντι στη μάστιγα της κακής ανθρώπινης συμπεριφοράς που είναι υπεύθυνη για την ύπαρξη αδέσποτων.

»Με τον ΣΒΑΠ συζητήσαμε την πρόοδο του έργου και τον καθοριστικό ρόλο του Δήμου μας για την εξέλιξή του. Το Μαρούσι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προστασία των αδέσποτων και κατά συνέπεια στις καλές πρακτικές για την προστασία της Δημόσιας Υγείας».

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι Δήμου Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης, Σπύρος Σταθούλης (μέλος της επιτροπής), Ευάγγελος Κάββαλος (μέλος της επιτροπής), ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ, Γιώργος Κουράσης, ο γ. γραμματέας του ΣΒΑΠ, Παύλος Καμάρας, ο δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς Διονύσης Ιωάννης (μέλος επιτροπής), η δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης-Πεύκης Μαρία Μουρατίδη, (μέλος επιτροπής).

Την τεχνική ενημέρωση και το πλάνο εργασιών ανέπτυξε ο κ. Κυρ. Γαϊτανίδης, αρχιτέκτων μηχανικός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet