Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Απεργία και συγκέντρωση στις 6 Μαΐου στο Σύνταγμα – Τιμούμε την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά
Σύνδεσμοι-Φορείς

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Απεργία και συγκέντρωση στις 6 Μαΐου στο Σύνταγμα – Τιμούμε την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά

«Εκατόν τριάντα πέντε χρόνια μετά την αιματοβαμμένη πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, μια κατάκτηση που για να κατοχυρωθεί χρειάστηκαν ποτάμια αίματος και σκληροί αγώνες της τάξης μας, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να την καταργήσει», όπως αναφέρει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, τα μέλη του Συνδικάτου σημειώνουν τα εξής:

H κυβέρνηση είναι έτοιμη να φέρει νόμο για την επιβολή της 10ωρης εργασίας και την κατάργηση αμοιβής των υπερωριών, ρυθμίσεις για τη διεύρυνση της ευελιξίας. Η κατάργηση του 8ωρου, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της Κυριακής-αργίας για περισσότερους κλάδους, καθώς και βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων αποτελούν σημαντικό χτύπημα στα δικαιώματά μας, στον ίδιο τον σκοπό της ύπαρξης και της δράσης των συνδικάτων.

Θέλουν να μετατρέψουν όλη την Ελλάδα σε μια μεγάλη ειδική οικονομική ζώνη, που οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα είναι πλήρως ελεύθεροι να απασχολούν όποτε και όσο θέλουν τους εργαζόμενους, να τους πληρώνουν από μισθούς των 200 ευρώ, να τους έχουν στη διάθεσή τους επτά ημέρες τη βδομάδα.

Στις 6 Μαΐου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και δίνουμε δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 10 το πρωί. Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου άμεσα να συνεδριάσουν, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση της πρωτομαγιάς, με μαζικές διαδικασίες και με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους για τις εξελίξεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet