Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: «Ασπιρίνη» η παράταση των συμβάσεων εργαζομένων στους Δήμους
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: «Ασπιρίνη» η παράταση των συμβάσεων εργαζομένων στους Δήμους

Για την τροπολογία της κυβέρνησης που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να προχωρήσουν σε παράταση των συμβάσεων όσως εργαζομένων απασχολούνται στο μέτωπο κατά της πανδημίας, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, που τονίζει μεταξύ άλλων ότι σκοπός της κυβέρνησης και των δημάρχων είναι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Μάλιστα, καλεί τα σωματεία να ελέγξουν τις διαδικασίες των οικονομικών επιτροπών.

Ειδικότερα, το Συνδικάτο αναφέρει ότι η σχετική τροπολογία δεν λύνει το ουσιαστικό πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών των δήμων, ενώ αποτελεί «ασπιρίνη για τον καρκίνο».

Στην ανακοίνωση του το Συνδικάτο αναφέρει επίσης ότι:

«Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι τα κενά στις υπηρεσίες των δήμων είναι τεράστια και γι’ αυτό η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει στην παράταση των συμβάσεων.

»Γνωρίζουμε καλά ότι ο σκοπός της κυβέρνησης και των δημάρχων είναι το παραπέρα χτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και η αντικατάστασή της με ευέλικτες μορφές όπως δίμηνα, πεντάμηνα και προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας των 490 ευρώ. Σκοπός τους είναι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.

»Από την άλλη δείχνει ότι κανένας αγώνας των εργαζομένων δεν πάει χαμένος. Οι κινητοποιήσεις των συναδέλφων αποτέλεσαν πίεση και στους δημάρχους και στη κυβέρνηση για να παραταθούν οι συμβάσεις.

»Επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια μας θα πρέπει να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση. Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να ελέγξουν τις διαδικασίες των οικονομικών επιτροπών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να απολυθεί κανένας συνάδελφος.

»Συνεχίζουμε, δεν υποστείλουμε το αίτημα μας για δουλειά με δικαιώματα, τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet