Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Εθελοντική αιμοδοσία στις 13/4 στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Εθελοντική αιμοδοσία στις 13/4 στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τους ενδιαφερόμενους εθελοντές αιμοδότες να συμμετάσχουν στη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που προγραμματίζει για την Τρίτη 13 Απριλίου 2021 και η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ελληνισμού και της Διασποράς στην οδό Δεκελείας & Ατταλείας 152, στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, από τις 9:00 μέχρι τις 14:00.

Με αφορμή τη διοργάνωση της προαναφερόμενης δράσης, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σημειώνει τα εξής:

Τα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η θλιβερή εικόνα του συστήματος υγείας, οι αυξημένες ανάγκες για αίμα, κάνουν αναγκαία τη μαζική συμμετοχή μας στην εθελοντική αιμοδοσία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, την Τρίτη 13 Απριλίου στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, (στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ελληνισμού και της Διασποράς στην οδό Δεκελείας & Ατταλείας 152), από τις 9:00 μέχρι τις 14:00).

Καλούμε τους εργαζόμενους στους Δήμους και την Περιφέρεια, τα σωματεία του κλάδου να κάνουν δική τους υπόθεση τη συμμετοχή στην αιμοδοσία.

Σήμερα αποτελεί αυξημένη ανάγκη η δημιουργία τράπεζας αίματος από το Συνδικάτο, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν εξ’ αιτίας των εργατικών ατυχημάτων, αλλά και από άλλες ασθένειες.

Ο αιμοδότης, ο οποίος προσφέρει λίγο από το αίμα του και λίγο από τον χρόνο του, πρέπει να γνωρίζει τα παρακάτω:

 • Αίμα μπορούν να δώσουν όσοι είναι 18-65 ετών, χωρίς κάποιο σοβαρό ή χρόνιο πρόβλημα υγείας.
 • Ο αιμοδότης θα πρέπει να έχει πιει αρκετά υγρά (νερό, χυμούς), να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία, κατά προτίμηση 3-4 ώρες πριν, να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον πέντε ώρες και να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα.
 • Κατά την αιμοδοσία οι αιμοδότες χρειάζεται να αναφέρουν τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνουν στον γιατρό της αιμοδοσίας.
 • Εάν έχει κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει τέσσερις μήνες.
 • Οι γυναίκες να μην αιμοδοτήσουν κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως ή εγκυμοσύνης.
 • Να έχει μεσολαβήσει διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών από την προηγούμενη αιμοδοσία.
 • Η είσοδος των αιμοδοτών στο κτήριο και την αίθουσα αιμοδοσίας, θα γίνεται με τη διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, τη χρήση μάσκας και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.
 •  Να μην έχει ταξιδέψει τους τελευταίους δύο μήνες πουθενά στο εξωτερικό.
 • Οι αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ΑΜΚΑ και ταυτότητα ή διαβατήριο.
 • Οι αιμοδότες που εργάζονται στον Δημόσιο τομέα δικαιούται άδεια δύο ημερών από την εργασία τους, ενώ στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τον Ν. 4554/2018, δικαιούνται άδεια με αποδοχές μόνο τη μέρα αιμοδοσίας.
 • Όποιος έχει περάσει κορωνοϊό και θεραπεύτηκε μπορεί να δώσει αίμα. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet