Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Ζητούν τα δεδουλευμένα από εργαζόμενους στον Δήμο Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Ζητούν τα δεδουλευμένα από εργαζόμενους στον Δήμο Χαλανδρίου

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής μαζί με τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου και εργαζόμενους προχώρησαν τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον δήμαρχο Χαλανδρίου «προκειμένου να μην προχωρήσει στην εκτέλεση της απόφασής του να διεκδικήσει 5.000 με 6.000 ευρώ από κάθε εργαζόμενο την περίοδο που ήταν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι».

Στην ανακοίνωσή του με τίτλο «Ζητούν τα δεδουλευμένα από εργαζόμενους στον Δήμο Χαλανδρίου» το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής αναφέρει:

«Συγκεκριμένα 12 συνάδελφοι το 2005 δούλευαν ως συμβασιούχοι. Όταν έληξε η σύμβασή τους και με εντολή της προηγούμενης δημοτικής αρχής συνέχισαν να δουλεύουν χωρίς σύμβαση για διάστημα 8 μηνών. Οι συνάδελφοι προκειμένου να διεκδικήσουν τους μισθούς τους και τα ένσημα τους προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας όπου κέρδισαν το πρώτο δικαστήριο, μάλιστα κέρδισαν και το εφετείο. Και αντί η δημοτική αρχή του κυρίου Ρούσσου να σταματήσει τις νομικές διαδικασίες, τους έσυρε σε επίπεδο Αρείου Πάγου όπου αποφάσισε ότι οι συνάδελφοι κακώς πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα τους.

Να χαιρόμαστε και την “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη αλλά και τον δήθεν “αριστερό” δήμαρχο Ρούσσο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης απαιτήσαμε να μην προχωρήσει σε καμιά οικονομική απαίτηση από τους συναδέλφους αλλά και να βρει τρόπο ο ίδιος, αφού ο ίδιος πήρε την απόφαση να τους σύρει στον Άρειο Πάγο.

Και αντί να ζητήσει τουλάχιστον μια συγνώμη από τους συναδέλφους, δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και ότι αυτή τη τακτική ακολουθεί σε όλες τις περιπτώσεις. Μάλιστα τους απείλησε ότι αν προχωρήσουν σε καταγγελία θα αναγκαστεί να τους ζητήσει και τους τόκους.

Οι συνάδελφοι θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Τώρα ήρθε η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση, οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας να αμφισβητήσουμε όλους αυτούς που στα λόγια είναι υποτίθεται “δίπλα μας” αλλά επί της ουσίας μας συμπεριφέρονται ως δούλους.

Καλούμε τη δημοτική αρχή τώρα να δώσει λύση στο πρόβλημα χωρίς να πειράξει τους μισθούς των συναδέλφων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet