Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Καμιά αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης
Κοινωνία

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Καμιά αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει «την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης» να προχωρήσει στην προσωρινή αναστολή του Παίδων Πεντέλης και να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο. «Το συγκεκριμένο Νοσοκομείο εξυπηρετεί όλους τους Δήμους των Βορείων Προαστίων, της ανατολικής Αττικής και των όμορων περιφερειών, σημειώνει το Συνδικάτο και προσθέτει:

«Αντί η κυβέρνηση να υιοθετήσει τα αιτήματα των ιατρών και να προχωρήσει σε μαζικές προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών, προχωράει σε κλείσιμο νοσοκομείων. Αντί να χρησιμοποιήσει τα κλειστά νοσοκομεία της περιοχής και να τα μετατρέψει σε εμβολιαστικά κέντρα, επιλέγει να αναστείλει τη λειτουργία ενός νοσοκομείου που εξυπηρετεί χιλιάδες παιδιά.

Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται ως συνέχεια των κυβερνήσεων, και της σημερινής, που θέλουν την υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων και την ενίσχυση των ιδιωτικών.

Το θέμα του κλεισίματος του Νοσοκομείου δεν αφορά μόνο το προσωπικό του, αφορά όλους τους εργαζόμενους και τους γονείς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία του κλάδου, να καταδικάσουν την απόφαση της κυβέρνησης και να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση του προσωπικού του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης τη Δευτέρα 10/1/2022, στις 9 το πρωί, και την Πέμπτη 13/1/2022, στις 5 το απόγευμα, μπροστά στο υπουργείο Υγείας, στη μεγάλη κινητοποίηση των συνδικάτων.

Απαιτούμε:

  • Να ανακαλέσει τώρα η κυβέρνηση την απόφασή της για την αναστολή της λειτουργίας του Νοσοκομείου Πεντέλης.
  • Να επαναλειτουργήσουν τώρα όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν.
  • Να προχωρήσει τώρα σε μαζικές προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών.
  • Να προχωρήσει τώρα στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet