Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Να μη λείψει κανείς από τις κινητοποιήσεις στις 12 και 13/5 για τη διατήρηση του 8ώρου
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Να μη λείψει κανείς από τις κινητοποιήσεις στις 12 και 13/5 για τη διατήρηση του 8ώρου

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τις συλλογικότητες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 12 Μαΐου, στις 1 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενώ παράλληλα καλεί όλες και όλους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, της Πέμπτης 13 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια.

Ειδικότερα, τα μέλη του Συνδικάτου σημειώνουν τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Tην ώρα που η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας θα παρουσιάζουν το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα, καλούμε στη μαζική κινητοποίηση συνδικάτων και εργαζομένων σήμερα Τετάρτη 1 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Αντί για τίτλο «ένας ακόμα νόμος για το ξεζούμισμα των εργαζομένων και το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης» η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το νομοσχέδιο που επιδιώκει να γυρίσει το ρολόι της ιστορίας 100 χρόνια πίσω με τον απίθανο τίτλο «για την προστασία της Εργασίας». Την ίδια ώρα τα παπαγαλάκια της «διαρρέουν» τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου: Άρση εμποδίων στην επιβολή της 10ωρης και 12ωρης εργασίας και μάλιστα χωρίς επιπλέον αμοιβή ως υπερωρία. Αύξηση του αριθμού των υπερωριών ανά έτος (από 96 στη βιομηχανία και 120 στους άλλους κλάδους σε 150 για όλους), τις οποίες μπορεί να επιβάλει στον εργαζόμενο ο εργοδότης, ως μια ακόμα επιλογή έντασης της εκμετάλλευσης. Παραπέρα ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας με τη διεύρυνση των κλάδων που θα μπορούν να δουλεύουν τις Κυριακές. Παραπέρα νομική θωράκιση και εδραίωση της τηλεργασίας. Καθιέρωση της ψηφιακής κάρτας εργασίας που, μεταξύ άλλων, θα επιτρέπει στον εργοδότη να μεγιστοποιεί την εκμετάλλευση σε κάθε δευτερόλεπτο του χρόνου εργασίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet