Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12/10 για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12/10 για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, στις 13.00, στο υπουργείο Εργασίας, καθώς όπως υπογραμμίζει η κυβέρνηση προχωρά στην περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

«Συνάδελφοι η κυβέρνηση ετοιμάζει και νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση. Μετά την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής, σειρά παίρνουν τα Βαριά και Ανθυγιεινά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προχωράνε στην περικοπή του επιδόματος και ποιος ξέρει, ίσως και στην περικοπή ειδικοτήτων. Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν», αναφέρει αρχικά το Συνδικάτο και συνεχίζει:

«Γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνουν τα ΒΑΕ. Αποτελούν το ελάχιστο αντιστάθμισμα για τον επαγγελματικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι. Αποτελεί στην ουσία “επίδομα θανάτου”. Αυτό μαρτυρούν οι δεκάδες θάνατοι, οι εκατοντάδες σακατεμένοι, οι χιλιάδες τραυματισμένοι. Αν σε αυτούς προστεθούν οι καρκίνοι, τα μυοσκελετικά προβλήματα κ.ά. τότε καταλαβαίνει κανείς ότι το “επίδομα θανάτου” είναι λίγο. Αν τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το έγκλημά τους σημαίνει ότι οι συνάδελφοι που θα βρίσκονται σε αυτές τις ειδικότητες θα έρθουν αντιμέτωποι με αυξήσεις των ορίων ηλικίας, περαιτέρω μείωση στο εισόδημά τους από την κατάργηση του επιδόματος, κατάργηση των παροχών (ιατρικές εξετάσεις, άδειες, γάλα κ.λ.π.).   

»Η πολιτική τους είναι διαχρονική. Όλοι μαζί (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) ψήφισαν σειρά νόμων σε αυτή την κατεύθυνση, ακολουθήσαν μέχρι κεραίας τις οδηγίες της ευρωπαϊκής ένωσης, αλλά και τις απαιτήσεις των δημάρχων και του ΣΕΒ. Σκοπός τους να απεντάξουν 32% των ειδικοτήτων που είναι ενταγμένες στο καθεστώς των ΒΑΕ. Σκοπός είναι να μειώσουν ακόμα περισσότερο το μισθολογικό κόστος, προκειμένου να ικανοποιήσουν ή ακόμα και να αυξήσουν τη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

»Περιμέναν να περάσει το έκτρωμα του Κ. Χατζηδάκη προκειμένου να μπουν εμπόδια στη λειτουργία μας και τη δράση μας, για να μην κουνηθεί φύλλο στα αμαξοστάσια και τα δημαρχεία, για αυτό έδιναν και τόσες αναβολές. Είναι βαθιά γελασμένοι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet