Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 15/9 στο υπουργείο Εσωτερικών
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 15/9 στο υπουργείο Εσωτερικών

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους με συμβάσεις Covid-19 σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 13:30, στο υπουργείο Εσωτερικών (Βασ.Σοφίας 15).

Ειδικότερα, το Συνδικάτο αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Είναι τραγικό ενώ η πανδημία είναι εδώ και οι κλινικές ΜΕΘ γεμίζουν, η κυβέρνηση και οι δήμαρχοι, να σχεδιάζουν να πετάξουν στον δρόμο συναδέλφους που προσλήφθηκαν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω Covid-19.

»Είναι απαράδεκτο να σχεδιάζονται νέες απολύσεις, μετά από εκείνες των εργαζομένων στην κοινωφελή και ενώ η υποστελέχωση των δομών των Δήμων χτυπάει κόκκινο.

»Είναι πρόκληση όταν χιλιάδες παιδιά βγήκαν εκτός παιδικών σταθμών επειδή δεν υπήρχαν θέσεις, όταν τα σχολεία ανοίγουν με ελλειμματικό διδακτικό και προσωπικό καθαριότητας, όταν χιλιάδες είναι τα κενά στις κοινωνικές δομές των Δήμων που καλύπτουν την διαλυμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

»Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα τους σχεδιασμούς για κλείσιμο νοσοκομείων και ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών και να προχωρήσει άμεσα σε μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις σε αορίστου. Ειδικά οι εργαζόμενοι Covid έχουν αποκτήσει και “εμπειρία πανδημίας”. Ας κόψουν τα παιχνίδια και τα μισόλογα, ας σταματήσουν τον εμπαιγμό.

»Οι εργαζόμενοι ενωμένοι, με τον αγώνα μας, μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι, ούτε εύκολοι για τα δόντια τους. Παραμένουμε σε εγρήγορση. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet