Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην Κοινωφελή – Συγκέντρωση στους Στύλους του Ολυμπίου Διός στις 6/5
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην Κοινωφελή – Συγκέντρωση στους Στύλους του Ολυμπίου Διός στις 6/5

«Με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, οι δύο μήνες παράτασης που έδωσε η κυβέρνηση στο πρόγραμμα, δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες μας. Η παράταση αυτή είναι μόνο δύο μήνες καθυστέρηση μέχρι να βρεθούμε ξανά στις λίστες του ΟΑΕΔ, με πολλούς από εμάς χωρίς να δικαιούνται ούτε καν το επίδομα ανεργίας, σε περίοδο πανδημίας, με την ανεργία στα ύψη», όπως αναφέρουν τα μέλη του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η συλλογικότητα σημειώνει:

Οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε το προηγούμενο διάστημα άσκησαν πίεση στην κυβέρνηση ώστε να υπογραφεί τελικά η παράταση αυτή, να ανακληθούν οι συνάδελφοι που έχουν ήδη απολυθεί.

Ο αγώνας μας δεν σταματάει εδώ. Οι ανάγκες μας μπαίνουν μπροστά και μας οδηγούν στο να διεκδικήσουμε καλύτερη ζωή για εμάς και τις οικογένειές μας. Ο αγώνας αυτός μας θέλει όλους. Συνεχίζουμε.

Την Πέμπτη στις 6 Μαΐου δεν πάει κανένας στη δουλειά. Νεκρώνουμε όλους τους χώρους εργασίας. Αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον και για εμάς και για τα παιδιά μας. Τιμάμε τους αιματοβαμμένους αγώνες που έδωσαν οι εργάτες του Σικάγο πριν 135 χρόνια για δουλειά με δικαιώματα, απεργώντας και διεκδικώντας συλλογικά και μαζικά το δικαίωμά μας στη δουλειά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας να δώσουν δυναμικό «παρών» στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μαΐου μαζί με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΝΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ

ΣΤΟΥΣ ΣΤΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ – 9:15.

Απαιτούμε:

  • Παράταση του προγράμματος μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2021.
  • Να αμειβόμαστε όπως όλοι οι συνάδελφοί μας με το μισθολόγιο του Δημοσίου.
  • Να σταματήσει το αίσχος των αναστολών εργασίας και της απληρωσιάς για όσους είναι σε καραντίνα, έχει ανασταλεί η λειτουργία της υπηρεσίας στην οποία εργάζονται, είναι γονείς με παιδιά που τα σχολεία τους παραμένουν κλειστά ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.  
  • Ασφάλιση υγείας από την πρώτη μέρα της εργασίας. 
  • Επίδομα ανεργίας για όλους, για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
  • Συνταξιοδοτική αναγνώριση της ανεργίας.
  • Κατάργηση των προγραμμάτων της φτώχειας και της μιζέριας -μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων και της Περιφέρειας και ούτε σκέψη να περάσουν στους ιδιώτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet