ΣΥΠΑ: Χορήγηση «ειδικών αδειών» στους εργαζόμενους γονείς όταν κλείνουν τα σχολεία των παιδιών τους λόγω Covid-19
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΥΠΑ: Χορήγηση «ειδικών αδειών» στους εργαζόμενους γονείς όταν κλείνουν τα σχολεία των παιδιών τους λόγω Covid-19

«Παρότι ήταν αναμενόμενο, εν μέσω πανδημίας Covid-19, να κλείνουν σχολεία λόγω ύπαρξης κρουσμάτων, μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα, δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους γονείς», σημειώνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ).

«Αναφερόμαστε στην χορήγηση “ειδικής άδειας” στους εργαζόμενους, προκειμένου να φροντίζουν τα παιδιά τους όταν κλείνουν τα σχολεία ή τα τμήματα στα οποία φοιτούν, αλλά φαίνεται πως η φροντίδα και η ευαισθησία λείπουν…» προσθέτουν οι εργαζόμενοι.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο ΣΥΠΑ αναφέρει:

«Φαίνεται πως μετά το απαράδεκτο καθεστώς συμψηφισμού της χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού με τις κανονικές άδειες των εργαζομένων και της νομοθέτησης της απλήρωτης υπερωρίας για τους εργαζόμενους, που τίθεται σε προληπτική καραντίνα (μετά την επιστροφή στην εργασία τους), συνεχίζεται η προσπάθεια να φορτώνονται στους εργαζόμενους τα βάρη της πανδημίας, φορτώνοντας τους και με χαμένα μεροκάματα.

»Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι περιφερειάρχες, αφού σε καμιά Περιφέρεια/Περιφερειακή Ενότητα απ’ όσες κλείνουν σχολεία ή τμήματά τους (π.χ. Πέλλα, Λέσβο, Ηλεία, Αττική κλπ) δεν εκδόθηκε ουδεμία οδηγία από τις περιφερειακές αρχές προς τους υπαλλήλους που έχουν παιδιά και πρέπει να τα φροντίσουν, να μπορούν να απουσιάζουν από την εργασία τους με ειδική άδεια».

Ο Σύλλογος απαιτεί

  • Να αναλάβουν τις ευθύνες τους κυβέρνηση και περιφερειακές αρχές προχωρώντας στις απαραίτητες ρυθμίσεις και να δώσουν εντολές χορήγησης «ειδικής άδειας» στους υπαλλήλους για την απουσία τους στις περιπτώσεις κλεισίματος του σχολείου που φοιτούν τα παιδιά τους.
  • Να μη χρεωθεί καμιά ημέρα κανονικής άδειας σε εργαζόμενους γονείς για τις «ειδικές άδειες» (άδειες ειδικού σκοπού κ.λπ.) στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.
  • Να καταργηθεί η ρύθμιση για τις απλήρωτες υπερωρίες των εργαζομένων που τίθενται σε προληπτική καραντίνα.
  • Δεν δεχόμαστε ημίμετρα.
  • Δεν δεχόμαστε να γίνονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα «λάστιχο».ΔΕΝ
  • Δεν δεχόμαστε να φορτώνετε στους εργαζόμενους τα βάρη της κρίσης – οικονομικής και υγειονομικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet