Σωμ. Εργαζομένων «Αμ. Φλέμινγκ»: Αποκλείουν το νοσοκομείο από εμβολιαστικό κέντρο για να βάλουν πιο εύκολα το «λουκέτο»
Σύνδεσμοι-Φορείς

Σωμ. Εργαζομένων «Αμ. Φλέμινγκ»: Αποκλείουν το νοσοκομείο από εμβολιαστικό κέντρο για να βάλουν πιο εύκολα το «λουκέτο»

Τον αποκλεισμό του νοσοκομείου «Αμ. Φλέμινγκ» από εμβολιαστικό κέντρο καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του, αποδίδοντας την τακτική αυτή στον ευρύτερο σχεδιασμό για απαξίωση και τελικώς κλείσιμο της της νοσοκομειακής μονάδας.

Στη σχετική επιστολή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν συγκεκριμένα:

Υποτίθεται ότι υπήρχε σχέδιο!  Υποτίθεται ότι μέχρι τώρα θα είχε εμβολιαστεί ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού! Η ταλαιπωρία εκατοντάδων ή και χιλιάδων ανθρώπων, υπερηλίκων μάλιστα, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα αποδεικνύει ότι… τίποτα δεν πήγε όπως έπρεπε! Αλλού, τα εμβόλια δεν έφτασαν ούτε για να τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, όπου υποτίθεται ότι ήταν «μετρημένα». 

Γενικά δεν έφτασαν τα εμβόλια!  Όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες, που φαίνεται ότι υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο,  δηλαδή τις φαρμακευτικές και τα κέρδη τους. Γιατί είναι γνωστό πως, τεχνικά, τα εμβόλια μπορούν να παραχθούν έγκαιρα και στις ποσότητες που χρειάζεται, όμως η  περίφημη «αυτορρύθμιση»  της ελεύθερης αγοράς ζύγισε και πάλι τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.

ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ! Εκεί λοιπόν που τα εμβολιαστικά κέντρα θα ήταν πάνω από 1.000 σε όλη τη χώρα, και υπολόγιζαν μάλιστα πόσες χιλιάδες άνθρωποι θα εμβολιάζονταν μέσα σε μία μέρα, η υποστελέχωση σε μέσα και κυρίως σε προσωπικό των κέντρων υγείας, αντί να οδηγήσει σε μαζικές προσλήψεις, κατέληξε να φορτώσει και πάλι το εμβολιαστικό έργο στα ρημαγμένα νοσοκομεία. Που σημαίνει ότι θα συνεχίσουν τα νοσοκομεία μας, για άγνωστο χρόνο, να είναι «νοσοκομεία μιας νόσου». θα συνεχίσουν οι άρρωστοι που χρειάζονται περίθαλψη, θεραπείες, ιατρική βοήθεια, να αγωνιούν, να ταλαιπωρούνται ή ακόμα χειρότερα, να πεθαίνουν αβοήθητοι. (χωρίς μάλιστα να τους καταμετρά κάνεις…).

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗ ΝΥΦΗ. Η άλλη «όψη» του δράματος σε αυτή την ιστορία είναι βέβαια οι εργαζόμενοι. Λίγοι, κουρασμένοι ταλαιπωρημένοι, Με πολλές εκατοντάδες ήδη να νοσούν, με αρκετούς να έχουν χάσει τη ζωή τους, να δουλεύουν χωρίς ανάσα, με τις άδειες απαγορευμένες, με τις βάρδιες να μη βγαίνουν, και από πάνω με απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες, που το ίδιο το σύστημά τους υποχρέωσε να κάνουν! 

Πρόσχημα η πανδημία για να σταματήσουν και οι διαμαρτυρίες. Μετά τα χειροκροτήματα, ήρθε  η τρομοκρατία ανακατεμένη με αόριστες υποσχέσεις. Τα βαρέα, η «έκτακτη» οικονομική ενίσχυση φαίνεται ότι τα κρατάνε για προεκλογικό πυροτέχνημα που θα αφορά ελάχιστους… αλλά θα δίνεται η εντύπωση ότι αφορά πολλούς ( όπως με τις χιλιάδες προσλήψεις που κανείς μας δεν τις έχει δει αλλά… δεν μπορεί, θα τις έχουν δει άλλοι!) 

Α. ΦΛΕΜΙΓΚ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ;

Αφού λοιπόν τα νοσοκομεία θα αναλάβουν το εμβολιαστικό έργο,  που σημαίνει ότι οι χώροι εμβολιασμού θα είναι πολύ λιγότεροι, γιατί το «Αμαλία Φλέμιγκ» εξαιρέθηκε από τη διαδικασία; Γιατί, παρά τον αρχικό σχεδιασμό -είχε βγει και σχετική εγκύκλιος από τη διοίκηση, οποία στα μουλωχτά πάρθηκε πίσω- εξαιρέθηκε ένα, αποκλειστικό Covid νοσοκομείο, από το να γίνει εμβολιαστικό κέντρο ώστε να εξυπηρετηθεί κάπως καλύτερα ο κόσμος; Είναι ικανοποιημένη η διοίκηση και η Υ.ΠΕ. με την ταλαιπωρία που τραβάνε πολίτες και εργαζόμενοι που συνωστίζονται και περιμένουν με τις ώρες στο «Σισμανόγλειο»;

Έχουμε εισπράξει ως δικαιολογίες ένα σωρό ανοησίες.  Σε λίγο θα μας πουν ότι χρειάζεται πυρηνικός φυσικός για να γίνει ένα εμβόλιο! Θα μας πουν ότι χρειάζεται επιστήμονας, ποιος ξέρει τι, για να  κάνει διάλυση με φυσιολογικό ορό σε ένα φάρμακο! Ούτε οι ίδιοι δεν τα πιστεύουν και γίνονται ρεζίλι σε όποιον «σχετικό» τα ακούει, αλλά και σε κάθε «μη σχετικό» που βλέπει στις ειδήσεις τα εμβόλια να γίνονται στους ανθρώπους χωρίς καν να βγουν από το αυτοκίνητό τους!

Αλλά είπαμε πρόκειται για δικαιολογίες… Ας σοβαρευτούμε! Στο «Φλέμιγκ» υπάρχουν πολύ περισσότερα από αυτά που απαιτεί ο ΕΟΔΥ, οι διοικήσεις των Υ.ΠΕ. και το υπουργείο από ένα εμβολιαστικό κέντρο. Στο «Φλέμιγκ», όπως και στα υπόλοιπα νοσοκομεία, υπερκαλύπτονται οι απαιτήσεις υγιεινής και ασφάλειας για να γίνει το οποιοδήποτε εμβόλιο. Έχουν ήδη σχεδιαστεί, προετοιμαστεί και υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι φύλαξης και προετοιμασίας του εμβολίου, καθώς και οι χώροι  εμβολιασμού των πολιτών της περιοχής μας και όχι μόνο.

Οι εργαζόμενοι του «Φλέμιγκ», όπως και σε κάθε κρίσιμη περίσταση, όπως κάνουμε χρόνια τώρα, δηλώνουμε έτοιμοι να προσφέρουμε στον λαό της πόλης μας και της Αττικής, τόσο τον εμβολιασμό όσο και τις υπόλοιπες υγειονομικές υπηρεσίες που έχει ανάγκη. Για ποιον λόγο όμως αποκλείουν το «Αμαλία Φλέμιγκ»; Όταν μέσα σε τόσο κρίσιμες συνθήκες αποκλείουν για μία ακόμα φορά το «Αμαλία Φλέμιγκ»  και το αποσύρουν από την ενεργό δράση, για εμάς είναι μία ακόμη απόδειξη ότι συνεχίζεται η προσπάθεια απαξίωσης του και το σχέδιο οριστικού κλεισίματός του. Προσπαθούν να το υποβαθμίσουν και όπως κάνουν με την περίπτωση της πτέρυγας Μπόμπολα, να εμπεδώσουν την «απώλεια» στη συνείδησή του κόσμου.

Γι’ αυτό άλλωστε έχουμε υποστεί (με πρόσχημα ακόμα και την πανδημία) το σταμάτημα της λειτουργίας όλου του χειρουργικού τομέα, τις μετακινήσεις  γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, τη γενική  αποψίλωση σε προσωπικό και μέσα. Από το 2013 μέχρι σήμερα αποδεικνύουμε ότι δεν θα είναι εύκολο! Όσο οι εργαζόμενοι υπάρχουν και αγωνίζονται μαζί με τον λαό της περιοχής, για να μείνει το νοσοκομείο ανοιχτό και να αναπτυχθεί, κανένα σχέδιο για λουκέτο δεν θα είναι… περίπατος.

Συνεχίζουμε με επιμονή να διεκδικούμε την άμεση ενίσχυση με προσωπικό, και την επαναλειτουργία του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου. Απαιτούμε άμεσα να γίνει εμβολιαστικό κέντρο το νοσοκομείο ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους, στις παρατάξεις και συλλογικότητες, στον λαό της περιοχής, την προσπάθεια απαξίωσης και κλεισίματος του «Αμαλία Φλέμιγκ». Καταγγέλλουμε ως υπεύθυνους και για τη σημερινή τους ταλαιπωρία προκειμένου να εμβολιαστούν, όλη την ιεραρχία, μέχρι το υπουργείο Υγείας, που δεν αδιαφορεί απλώς, αλλά ενορχηστρώνει αυτά τα σχέδια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΤΟΣΟ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet