Σύνδεσμος Συνταξιούχων: Όλοι την Πέμπτη 8/10 στην πρ. πλατεία Κοτζιά στις 10π.μ. διεκδικούμε τα αιτήματά μας
Σύνδεσμοι-Φορείς

Σύνδεσμος Συνταξιούχων: Όλοι την Πέμπτη 8/10 στην πρ. πλατεία Κοτζιά στις 10π.μ. διεκδικούμε τα αιτήματά μας

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Χαλανδρίου – Αγίας Παρασκευής – Χολαργού – Ψυχικού – Βριλησσίων σημειώνει ότι ο συνταξιουχικός κόσμος καταδικάζει το γεγονός πως αντί η κυβέρνηση να επιτάξει τις ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ και να τις θέσει στον σχεδιασμό του δημοσίου συστήματος Υγείας, τους κάνει και «δωράκια», ακριβοπληρώνοντας ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ από τα ταμεία των ασφαλισμένων.

Με αφορμή το προαναφερθέν, την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας την 1η Οκτωβρίου, αλλά και πολλά ακόμη που σχετίζονται με τις αλλεπάλληλες μειώσεις στην χρηματοδότησή τους, ο Σύνδεσμος καλεί τους συνταξιούχους όλων των ταμείων, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, την Πέμπτη 8 Οκτώβρη 10π.μ. στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), για να διεκδικήσουν, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αγωνιστικά τα αιτήματά τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, οι συνταξιούχοι την 1η Οκτωβρίου αγωνίζονται για:

  1. Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
  2. Να επιστραφούν σε όλους τους συνταξιούχους και στους χαμηλοσυνταξιούχους, χωρίς νέες αγωγές, όσα έχουν κλαπεί από τις κυβερνήσεις, με πολιτική απόφαση.
  3. Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.· Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων τους.
  4. Στελέχωση των ιατρείων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).
  5. Προσλήψεις άμεσα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet