Τι συζήτησαν Βλ. Σιώμος και εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ελλάδα
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Τι συζήτησαν Βλ. Σιώμος και εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, συμμετείχε στη τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ελλάδα για την διαμόρφωση του πλαισίου χρηματοδότησης του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνου Καταστροφών κατά την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, όπως ενημερώνει το Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Παγκόσμια Τράπεζα παρέχει τεχνική βοήθεια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη-Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με έμφαση σε δύο δραστηριότητες (συνιστώσες):

  • Διάγνωση και ανάπτυξη ενός προτεινόμενου οδικού χάρτη για την υλοποίηση ενός Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνου Καταστροφών (Disaster Risk Plan).
  • Υποστήριξη για την ανάπτυξη ενός Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνου Καταστροφών DMR Plan).

Στο πλαίσιο αυτό διεξάγονται διαβουλεύσεις με εκπροσώπους κεντρικών και τοπικών αρχών, με σκοπό να προσδιοριστούν διαθέσιμες πληροφορίες για υπάρχουσες αναλύσεις, για τον βαθμό συνεκτίμησης καταστροφικών κινδύνων και κλιματικής αλλαγής, για μέτρα πρόληψης, για κατάσταση ετοιμότητας και απόκρισης σε καταστροφές, για την υπάρχουσα χρηματοδότηση, για το αν υπάρχει πρόβλεψη για νέους πόρους κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet