«Φάρμα του Διαδικτύου»: Η πρόταση του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων για απασχόληση των παιδιών
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

«Φάρμα του Διαδικτύου»: Η πρόταση του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων για απασχόληση των παιδιών

«Με ευαισθητοποίηση απέναντι στις δυσχέρειες που δημιουργεί για τις οικογένειες ο υποχρεωτικός εγκλεισμός στο σπίτι για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωναϊού, αλλά και εστιάζοντας στη σημασία που συνιστά για τα παιδιά μας να περνούν δημιουργικά και εποικοδομητικά τον χρόνο τους όσο απέχουν από το σχολείο τους», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή προτείνοντας με ένα ηλεκτρονικό παραμύθι για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.

Μέσω της εφαρμογής https://apps.apple.com/gr/app/the-internet-farm/id1456280221?l=el παιδιά άνω των 4 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν τη «Φάρμα  του Διαδικτύου» είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά. Πρόκειται για ένα παραμύθι για το ασφαλές Διαδίκτυο που εντάχθηκε στα Δημοτικά Σχολεία, έγινε θεατρικό έργο και τώρα πλέον ταξιδεύει και στο Διαδίκτυο. Η πρώτη από τη σειρά των ιστοριών διατίθεται δωρεάν.

Με αφορμή την πρόταση δημιουργικής απασχόλησης του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, η πρόεδρός του, δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, σημειώνει:

«Το τελευταίο διάστημα όλοι μας ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Τα παιδιά βέβαια έχουν αστείρευτη ενέργεια η οποία δεν βρίσκει εύκολα διέξοδο μέσα σε τέσσερις τοίχους. Ο κατ’ οίκον περιορισμός, ωστόσο, μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες για ψυχαγωγία και μάθηση. Και το Διαδίκτυο αναμφισβήτητα είναι ένα σύγχρονο εργαλείο διάδρασης, επιρροής και εκμάθησης. Μέσα από απλές και όμορφες ιστορίες ας μάθουμε μαζί με τα παιδιά μας πώς να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο σωστά, αποφεύγοντας τις παγίδες και τις απρόβλεπτες αρνητικές συνέπειες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet