Ύποπτος εμπρηστικός μηχανισμός εντοπίστηκε στον Υμηττό
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ύποπτος εμπρηστικός μηχανισμός εντοπίστηκε στον Υμηττό

Καταγγελία για εύρευση εμπρηστικού μηχανισμού στον Υμηττό το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιουλίου 2023 έγινε από τον δήμαρχο Ηλιούπολης Γιώργο Χατζηδάκη, όπως ενημερώνει ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Ο μηχανισμός εντοπίστηκε από την περιπολία που πραγματοποίησε η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης (ΕΟΔΠΗ) στο βουνό, 100 μέτρα από την είσοδο της οδού Τσώρτσιλ, στην περιοχή Αστυνομικά, προκαλώντας ανησυχία στις αρχές και στους δημότες.

Ειδικότερα, η εύρεση του αντικειμένου έγινε κατά τη διάρκεια περιπολίας εθελοντών της ομάδας με το όχημα «Ηλιούπολη 3» στον δασικό δρόμο του Υμηττού, οι οποίοι αμέσως το παρέδωσαν στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής για να εξεταστεί περαιτέρω. Συγχρόνως, κινητοποιήθηκε και το Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης και τα μεσάνυχτα πραγματοποιήθηκε έρευνα περιμετρικά του σημείου που εντοπίστηκε το αντικείμενο.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης του μηχανισμού διεξήχθη με απόλυτη προσοχή και επαγρύπνηση, με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας του κοινού και των εμπλεκομένων στο έργο, όπως αναφέρει ο ΣΠΑΥ και προσθέτει:

«Ευελπιστούμε ότι η συνεργασία μεταξύ των αρχών και των εμπλεκομένων φορέων θα οδηγήσει στον εντοπισμό και την καταστολή της ανεύρεσης επικίνδυνων μηχανισμών και την προστασία της δημόσιας ασφάλειας για τον Υμηττό, καθώς και για όλα τα δάση της χώρας μας που δοκιμάζονται τις τελευταίες ημέρες από μεγάλες πυρκαγιές».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε: «Θερμά συγχαρητήρια στους πολύτιμους εθελοντές της ομάδας Ηλιούπολης για τον εντοπισμό του μηχανισμού, που αποδεικνύει, για ακόμη μία φορά, πως πρέπει να βρισκόμαστε στις επάλξεις, καθώς δύο χρόνια πριν είχαμε ξαναβρεί αντίστοιχα αντικείμενα στον Υμηττό. Όλος ο μηχανισμός του ΣΠΑΥ, οι 12 Δήμοι γύρω από τον Υμηττό και όλες οι εθελοντικές ομάδες, παραμένουμε σε διαρκή επαγρύπνηση για να διαφυλάξουμε τον πνεύμονα πρασίνου της Αττικής».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet