Την εθελοντική ομάδα του ΣΠΑΠ βράβευσε η ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Την εθελοντική ομάδα του ΣΠΑΠ βράβευσε η ΚΕΔΕ

Η Εθελοντική Ομάδα του ΣΠΑΠ βραβεύθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος σε ειδική συνεδρία αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν, επίσης, για την προσφορά τους όλες οι Εθελοντικές Ομάδες της Αττικής.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, με την ευκαιρία της βράβευσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή βράβευση αποτελεί για τον ΣΠΑΠ ιδιαίτερη τιμή και μία διάκριση που δικαιώνει τις προσπάθειές μας όλα αυτά τα χρόνια. Ειδικά σε μία ημέρα σαν τη σημερινή, την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, και προερχόμενη από το ανώτερο όργανο της Αυτοδιοίκησης. Συγχαρητήρια στην ΚΕΔΕ και τον πρόεδρό της, Γιώργο Πατούλη, για αυτήν την πρωτοβουλία που συμβολίζει τη σημασία που δίνεται από την Κεντρική Ένωση στους εθελοντές και τον εθελοντισμό.

»Οι εθελοντές του ΣΠΑΠ εδώ και χρόνια συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις που διοργανώνονται και σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, του αστικού και περιαστικού πρασίνου, των δασών και άρα της ποιότητας ζωής του πολίτη.

»Επίσης, έχουν συνδράμει ενεργά όταν και όποτε αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές στην αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων και καταστροφών στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια οι εθελοντές του Συνδέσμου μας έχουν συμμετάσχει και συνδράμει στην ανακούφιση πολλών κοινωνικών ομάδων, με πολύπλευρες δράσεις, για την αντιμετώπιση τόσο της οικονομική κρίσης, όσο και των φυσικών καταστροφών.

»Οφείλουμε όλοι σεβασμό και ευχαριστίες στους εθελοντές και το εθελοντικό κίνημα γενικότερα. Δεν αρκεί όμως αυτό. Απαιτείται πολλή δουλειά, τόσο στην εκπαίδευση των εθελοντών και την εξειδίκευσή τους στην αντιμετώπιση πολλών ειδών περιστατικών και φαινομένων, όσο και στην εξασφάλιση τους, τουλάχιστον από πλευράς ασφαλιστικής κάλυψης και εξοπλισμού, κυρίως στο πεδίο των επιχειρήσεων.

»Σε αυτήν την κατεύθυνση οφείλουμε όλοι να επικεντρωθούμε τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο και της αναμόρφωσης του θεσμικού και επιχειρησιακού πλαισίου της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet