Την Ευρωπαϊκή Κάρτα Υγείας προωθεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Την Ευρωπαϊκή Κάρτα Υγείας προωθεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Στο περιθώριο των εργασιών της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που διεξάγεται στο Βερολίνο, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Βερολίνου J. Guenter.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ προκειμένου να θεσπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο ένα κοινό πλαίσιο για την υγειονομική κάλυψη όλων των ευρωπαίων πολιτών. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κάρτας Υγείας, η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, θα εξασφαλίζει την πρόσβαση σε μια σειρά από βασικές παροχές στον τομέα της υγείας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε την ανάγκη «να υπάρξει μια ευρύτερη συσπείρωση και συμμαχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ της αυτοδιοίκησης του ιατρικού και επιστημονικού κόσμου, με στόχο να θωρακιστεί η Δημόσια Υγεία στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Η ανάγκη αυτή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αυτή την περίοδο, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης της εισροής προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη και της ανάγκης που δημιουργείται για την υγειονομική κάλυψη των αναγκών τους».

Ταυτόχρονα, ο κ. Γ. Πατούλης  είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ το τελευταίο διάστημα, σε συνεργασία με τον ΙΣΑ και δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και ιδρύματα, για την υγειονομική κάλυψη και περίθαλψη των προσφύγων και ιδιαίτερα των παιδιών, που φτάνουν στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.

Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Βερολίνου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε ότι: «Η Ελληνική Αυτοδιοίκηση επιχειρεί να δημιουργήσει μια ισχυρή αυτοδιοικητική και επιστημονική συμμαχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να διασφαλίσει τη Δημόσια Υγεία, καθώς και την πρόσβαση όλων των ευρωπαίων πολιτών σε ένα βασικό επίπεδο υγειονομικών παροχών. Η συνάντησή μου τόσο με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Βερολίνου, όσο κι αυτή που προηγήθηκε πριν λίγες μέρες με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαδρίτης, αυτόν τον στόχο υπηρετεί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet