Την καταβολή εκλογικής αποζημίωσης των υπαλλήλων ΟΤΑ ζητεί η ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Την καταβολή εκλογικής αποζημίωσης των υπαλλήλων ΟΤΑ ζητεί η ΚΕΔΕ

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη απέστειλε την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015 ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργος Πατούλης, με την οποία του ζητεί να εκδώσει άμεσα εγκύκλιο προκειμένου να αποδεσμευτούν τα κονδύλια που αφορούν στο εκλογικό επίδομα των υπαλλήλων των ΟΤΑ, τα οποία έχουν δεσμευτεί για πολλούς Δήμους από τις ΔΟΥ για να συμψηφιστούν με υπάρχουσες οφειλές των Δήμων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι η περαιτέρω καθυστέρηση στην καταβολή του εκλογικού επιδόματος, δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Ακολουθεί η επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ:

Από: Πρόεδρο ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη

Προς: Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη

Κοινοποίηση: Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχάλη Θεοχαρίδη

Θέμα: Καταβολή εκλογικής αποζημίωσης υπαλλήλων ΟΤΑ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας επισημάνω ότι με ευθύνη των αρμόδιων Διευθύνσεων του υπουργείου σας, οι οποίες ερμηνεύουν κατά την άποψή μας καταχρηστικά την ισχύουσα νομοθεσία, έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο πρόβλημα που απειλεί την ομαλή διεξαγωγή των προσεχών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, δεκάδες Δήμοι της χώρας μας αδυνατούν σήμερα να καταβάλλουν στο προσωπικό τους την εκλογική αποζημίωση που τους οφείλεται από τις εκλογές του Μαΐου του 2014, γιατί το συγκεκριμένο κονδύλι έχει παρακρατηθεί από τις ΔΟΥ, συμψηφιζόμενο με οφειλές των συγκεκριμένων Δήμων προς το Δημόσιο.

Θεωρούμε ότι αποτελεί καταχρηστική ενέργεια από πλευράς υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών να κατάσχονται επιχορηγήσεις προς τους ΟΤΑ, που αποτελούν επιχορήγηση για εκλογική αποζημίωση υπαλλήλων που εργάστηκαν για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Σε αυτή την καταχρηστική συμπεριφορά πρέπει άμεσα να θέσετε τέλος, διαφορετικά τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή διεξαγωγή της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, από τη δικαιολογημένη άρνηση του προσωπικού των ΟΤΑ να συμμετάσχουν σε αυτήν, εξαιτίας της άρνησης του κράτους να τους καταβάλλει την αποζημίωση που δικαιούνται εκ του Νόμου.

Για τον λόγο αυτό σας ζητώ να προχωρήσετε άμεσα στην έκδοση εγκυκλίου που θα αποδεσμεύει για όλους τους Δήμους το συγκεκριμένο κονδύλι, προκειμένου να καταβληθεί άμεσα στους εργαζομένους των ΟΤΑ που εργάστηκαν στις εκλογές του 2014 και θα εργαστούν και στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Φιλικά,

Γιώργος Πατούλης

Πρόεδρος ΚΕΔΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet