Τη διαγραφή προστίμων από τις ρυθμίσεις χρεών προς ΟΤΑ ζητεί η ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Τη διαγραφή προστίμων από τις ρυθμίσεις χρεών προς ΟΤΑ ζητεί η ΚΕΔΕ

Τη συμπλήρωση της ρύθμισης των χρεών προς τους ΟΤΑ κατά αναλογία με ό,τι ισχύει για τις οφειλές προς το Δημόσιο, τη διαγραφή δηλαδή πέραν των προσαυξήσεων και των προστίμων, ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με επιστολές του προς τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση και την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επαναλαμβάνει την ικανοποίηση της Αυτοδιοίκησης διότι αντιμετωπίστηκε γρήγορα και θετικά το αίτημα για ρύθμιση των χρεών προς τους ΟΤΑ. «Όμως”, τονίζει, “τελικά η ρύθμιση για τις οφειλές προς τους ΟΤΑ δεν συμπεριέλαβε τη διαγραφή των προστίμων, όπως η σχετική ρύθμιση για τις οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά μόνο τη διαγραφή των προσαυξήσεων”.

“Όπως αντιλαμβάνεστε”, συμπληρώνει στις επιστολές του ο κ. Γ. Πατούλης, “οι δυνατότητες αποπληρωμής των χρεών, αλλά και το ενδιαφέρον των οφειλετών, περιορίζεται δραστικά από τη μη διαγραφή των προστίμων και ως εκ τούτου περιορίζονται πολύ οι ευεργετικές επιπτώσεις στα έσοδα των δήμων» και καταλήγει: «Προς τούτο, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για τη συμπλήρωση της σχετικής ρύθμισης του Νόμου 4321/2015».

Η επιστολή προς τον Ν. Βούτση

H επιστολή προς τη Ν. Βαλαβάνη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet