Τι ζητεί η ΠΕΔΑ από το υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ ενόψει του ν/σ για την Αυτοδιοίκηση
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Τι ζητεί η ΠΕΔΑ από το υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ ενόψει του ν/σ για την Αυτοδιοίκηση

Ενόψει του επικείμενου νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση, το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) εξέδωσε ψήφισμα, το οποίοι ουσιαστικά περιέχει δύο προτάσεις, μια προς τον αρμόδιο υπουργός και μια προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Από τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη η ΠΕΔΑ ζητεί να υπάρξει επαρκής χρόνος για την ολοκλήρωση της διαβούλεσης επί του νομοσχεδίου σε όλα τα όργανα των αιρετών της χώρας, ενώ από την ΚΕΔΕ ζητεί ν’ αναβάλει την προγραμματισμένη για τη 17η Απριλίου 2018  έκτακτη Γενική Συνέλευση  και τον προσδιορισμό της μετά τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου και σε ημερομηνία που θα λαμβάνει υπόψη τα αναγκαία ενδιάμεσα στάδια διαβούλευσης των αιρετών οργάνων.

Το ψήφισμα της ΠΕΔΑ

Το Δ.Σ της ΠΕΔΑ με απόφασά του ζητά επαρκή χρόνο για να διαβουλευτούν οι αιρετοί των Δήμων της χώρας για το νομοσχέδιο της Αυτοδιοίκησης που πρόκειται να δοθεί  στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Εκτιμούμε ότι για ένα νομοσχέδιο αυτής της σημασίας και βαρύτητας απαιτείται εξαντλητικός, ουσιαστικός διάλογος, που θα οδηγήσει στη λήψη δεσμευτικών αποφάσεων για την προοπτική της Αυτοδιοίκησης.

Ο διάλογος αυτός απαιτεί ικανό χρόνο προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις των ΠΕΔ, να τοποθετηθούν οι αιρετοί εκπρόσωποι των Δήμων και στη συνέχεια να ακολουθήσει το Συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα λάβει τις  τελικές, δεσμευτικές για την Αυτοδιοίκηση, αποφάσεις.

Οτιδήποτε άλλο θα φαλκιδεύσει τον δημοκρατικό διάλογο για ένα ιδιαίτερα σημαντικό και κρίσιμο για το αύριο της Αυτοδιοίκησης Νομοσχέδιο, που θα αλλάξει άρδην τη σημερινή, θεσμική συγκρότηση και λειτουργία των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ δεν μπορεί να προσδιοριστεί χρονικά πριν δοθεί στη δημοσιότητα η νομοθετική πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ζητάμε την αναβολή της προγραμματισμένης για τη 17η Απριλίου 2018 έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ και τον προσδιορισμό της σε ημερομηνία που θα λαμβάνει υπόψη τα αναγκαία ενδιάμεσα στάδια διαβούλευσης των αιρετών οργάνων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet