Το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση υπέρ της Υγείας
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση υπέρ της Υγείας

Σύσκεψη με τη συμμετοχή δημάρχων της Αττικής που έχουν συνταχθεί με το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής της Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) Γιώργου Πατούλη, στο δημαρχείο Αμαρουσίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν η συγκρότηση ΚΕΠ Υγείας σε όλους τους Δήμους της χώρας για την πρόληψη της υγείας των πολιτών, αλλά και θέματα που σχετίζονται με την πραγματοποίηση του Παγκόσμιου Συνεδρίου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που διοργανώνουν από κοινού ΕΔΔΥΠΠΥ και Δήμος Αμαρουσίου μεταξύ 22-25 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, Λυκόβρυσης-Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης, Ασπρόπυργου Νίκος Μελετίου, Σαρωνικού Γιώργος Σοφρώνης, Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, Μαρκόπουλου-Μεσογαίας Σωτήρης Μεθενίτης, που συνυπογράφουν το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση καθώς και ο δήμαρχος Διονύσου Διονύσιος Ζαμάνης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εξετάστηκαν θέματα που σχετίζονται με υπηρεσίες πρόληψης της Υγείας σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και ο τρόπος που θα δρομολογηθούν οι επόμενες ενέργειες ώστε να λειτουργήσουν ΚΕΠ Υγείας σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Με την ευκαιρία της συνάντησής τους, οι οκτώ δήμαρχοι εξέτασαν και ζητήματα που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα, συζήτησαν το θέμα της άρσης του ασυμβίβαστου για δημάρχους που έχουν τη δικηγορική ιδιότητα, αλλά και τις επόμενες κινήσεις του Κινήματος για την Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση με τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλη, να προτίθενται να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την προώθηση του έργου της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο αυτό, για την ανακοίνωση της περαιτέρω στάσης τους και των επόμενων ενεργειών του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων της Αττικής τη Δευτέρα 25 Αυγούστου στην Πεντέλη και την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου στο Μαρούσι.

Σημειώνεται ότι το Κίνημα για την Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση αριθμεί ήδη 115 Δημάρχους μέλη και το προσεχές διάστημα δεκάδες νέοι δήμαρχοι αναμένεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια αυτή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet