Το Μαρούσι φιλοξένησε αντιπροσωπεία του Κορεατικού Δικτύου Υγιών Πόλεων
Αυτοδιοίκηση

Το Μαρούσι φιλοξένησε αντιπροσωπεία του Κορεατικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

Αντιπροσωπεία του Κορεάτικου Δικτύου Υγιών Πόλεων επισκέφθηκε τη χώρα μας και συγκεκριμένα φιλοξενήθηκε από Δήμους – μέλη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου με σκοπό να παρουσιαστούν πολιτικές των Δήμων αυτών και δραστηριότητες σε τομείς των Υγιών Πόλεων όπως κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου, επίδειξη φυσικής άσκησης και άθλησης ηλικιωμένων σε ΚΑΠΗ, παρουσίαση αθλητικών προγραμμάτων και ξενάγηση στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, δράσεις κοινωνικής πολιτικής και πολλά ακόμη. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από 30  εκπροσώπους 12 Δήμων από τους οποίους οι πέντε είναι πολιτικοί, ο ένας έπαρχος και οι υπόλοιποι διευθυντές των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας, Προαγωγής της Υγείας και Υγιών Πόλεων.

Επικεφαλής της αποστολής ο πρόεδρος του Δικτύου, δήμαρχος της πόλεως Jongno στην περιοχή της Σεούλ, Kim Young Jong.

Συγκεκριμένα οι Κορεάτες εκπρόσωποι ξεκίνησαν την περιήγησή τους από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού όπου τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης προβάλλοντας ένα βίντεο με τις δραστηριότητες του Δήμου τους και ακολούθησε ξενάγηση στην Κηπούπολη του Ψυχικού, σε ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου της Φιλοθέης και έγινε συζήτηση επί του Υγιούς Αστικού Σχεδιασμού.

Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής με κύριο θέμα την παρουσίαση της Πολιτικής για την Γ΄ Ηλικία, Υγιή και Ενεργό Γήρανση. Εκεί τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος και οι συνεργάτες του παρουσιάζοντας την Πολιτική του Δήμου για την Υγιή Γήρανση σύμφωνα με την Πολιτική των Υγιών Πόλεων του Δικτύου, παρουσιάζοντας επίσης προγράμματα χορού, άθλησης και εικαστικών για την Γ΄ Ηλικία.

Ακολούθησε η επίσκεψή στους στον Δήμο Αμαρουσίου όπου τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος ΚΕΔΕ, όπου και επιτελέστηκε Συνάντηση Εργασίας και γνωριμίας με τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ και της Επιστημονικής Επιτροπής του Δικτύου. Στην ατζέντα των θεμάτων ήταν η παρουσίαση των Προγραμμάτων του Δικτύου, του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις από την κ. Νταίζη Παπαθανασοπούλου συντονίστρια του Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του ΠΟΥ και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΠΟΥ Ευρώπης για τα Δίκτυα Υγιών Πόλεων, παρουσίαση εργασιών του Επιστημονικού Συμβουλίου για Πολιτικές Υγείας και Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης καθώς επίσης παρουσιάστηκε το Κορεάτικο Δίκτυο και έγινε ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία περιηγήθηκε και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ με κύριο θέμα τη δράση του Δήμου στην Πολιτική που ακολουθεί για τη Φυσική Άσκηση. Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε: «Κύριο μέλημά μας στα επόμενα χρόνια, να μπορέσουν οι Δήμοι μας να έχουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης και να παρεμβαίνουν ουσιαστικά, σε όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία, να έχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Δήμοι Προφίλ Υγείας για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε σωστά τις παρεμβάσεις καθώς επίσης να γνωρίζουμε την κατάσταση Υγείας σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές, να έχουμε καθολική κάλυψη Υγείας για όλον τον πληθυσμό καθώς και ισότητα στην πρόσβαση στην Υγεία».

Τέλος, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού όπου τους καλωσόρισε ο δήμαρχος Νίκος Σαράντης με τους συνεργάτες του για να παρουσιάσουν τις δράσεις του Δήμου που αφορούν στην αλυσίδα συνοχής για μια βιώσιμη και φιλική πόλη Περιβάλλον – Κοινωνία – Πολίτης. Εκεί ξεναγήθηκαν στο Πάρκο Ανακύκλωσης, επισκέφθηκαν τον Κοινωνικό Λαχανόκηπο, γνώρισαν τους εκπροσώπους της δράσης «προϊόντα χωρίς μεσάζοντες» και τον πολιτιστικό σύλλογο της πόλης όπου γεύτηκαν παραδοσιακά κεράσματα και απόλαυσαν παραδοσιακά χορευτικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet