Το Σύμφωνο Συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας επισφράγισαν Γ. Πατούλης και L. Hongwei
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Το Σύμφωνο Συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας επισφράγισαν Γ. Πατούλης και L. Hongwei

Συνάντηση εργασίας με στόχο την εξειδίκευση της συνεργασίας της ΚΕΔΕ με την Ένωση Κινεζικής Φιλίας με Λαούς των Ξένων Χωρών, στη βάση του σχετικού συμφώνου που υπέγραψαν οι δύο φορείς πριν από δύο μέρες στην Κίνα, σε τομείς όπως ο τουρισμός υγείας, το επιχειρείν, ο πολιτισμός και η κοινωνική ανάπτυξη, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Πατούλης, με τον αν. γενικό διευθυντή της Κινεζικής Ένωσης, Lyu Hongwei, στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης, στο Πεκίνο.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο Ευθύμιος Αθανασιάδης.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι επισφραγίζεται μια σημαντική διαδικασία διαβούλευσης, που ξεκίνησε πέρυσι από πλευράς της ΚΕΔΕ με τα στελέχη της Κινεζικής Ένωσης και σήμερα ολοκληρώνεται επιτυχώς. «Ανοίγουμε σημαντικούς δρόμους συνεργασίας σε ζητήματα που θα διευρύνουν τις αναπτυξιακές προοπτικές των τοπικών μας κοινωνιών και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Lyu Hongwei εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού στην Ελλάδα και εστίασε στη σημασία αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος προς τις τοπικές αρχές, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον τρόπο που διαχειρίζονται ζητήματα που αφορούν τους πολίτες.

Κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε ότι ένας από τους τομείς στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας είναι ο ιατρικός τουρισμός. Ειδικότερα, εστίασε στην υψηλή εξειδίκευση που έχουν οι Έλληνες ιατροί στην εξωσωματική γονιμοποίηση και στις υψηλού επιπέδου πιστοποιημένες δομές που υπάρχουν στη χώρα μας. Με δεδομένο ότι στην Κίνα πλέον επιτρέπεται η γέννηση και δεύτερου παιδιού στην οικογένεια, επισήμανε ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές συνεργασίας σε αυτόν τον τομέα.

«Θα επιδιώξουμε τη φιλοξενία Κινέζων ιατρών στη χώρα μας προκειμένου να εκπαιδευθούν από το δικό μας ιατρικό προσωπικό στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, αλλά και σε άλλους τομείς της ιατρικής, με στόχο να συνδυάσουμε τις Ιπποκράτειες μεθόδους με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική» ανέφερε.

Παράλληλα, συζήτησε με τον κ. Hongwei τη δυνατότητα δημιουργίας στην Ελλάδα δομών που θα παρέχουν φιλοξενία, αλλά και υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής σε άτομα τρίτης ηλικίας από την Κίνα. «Στόχος μας είναι να έρθουν στη χώρα μας με πακέτα που θα απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες εισοδημάτων και να εντρυφήσουν στην ελληνική ιστορία και πολιτισμό, συνδυάζοντας την ευεξία, τον τουρισμό με την αναβάθμιση της υγείας τους», σημείωσε.

Τη συζήτηση απασχόλησαν και άλλα  ζητήματα όπως η συνεργασία των δύο χωρών για την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, αλλά και η διεύρυνση των αδελφοποιήσεων πόλεων της Αττικής με πόλεις της Κίνας, κατά τα πρότυπα της αδελφοποίησης του Δήμου Αμαρουσίου με την κινεζική πόλη Chao Yang.

Στόχος είναι να δοθεί έμφαση στην ανταλλαγή μαθητών των δύο χωρών προκειμένου να εκπαιδευθούν σε βάθος σε ζητήματα που σχετίζονται με την Ολυμπιακή παιδεία. Σε αυτό το σημείο ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνει μεγάλη σημασία στη μεταλαμπάδευση των Ολυμπιακών αξιών και επικαλέστηκε πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ το τελευταίο διάστημα σε αυτή την κατεύθυνση, τόσο στην Αρχαία Ολυμπία όσο και στην Αθήνα.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Σήμερα επικυρώσαμε μια σημαντική συμφωνία συνεργασίας της ΚΕΔΕ με την Κινεζική Ένωση Φιλίας με Λαούς των Ξένων Χωρών, εδώ στην έδρα της, στο Πεκίνο.

»Από τη συζήτησή μας με τον κ. Lyu Hongwei διαπιστώσαμε ότι υπάρχει κοινή βούληση να προχωρήσουμε μαζί σε δράσεις που θα σημάνουν την αναπτυξιακή επανεκκίνηση  νευραλγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας όπως είναι ο τουρισμός, ο πολιτισμός και το επιχειρείν, αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων.

»Η πολύ εποικοδομητική συνεργασία μας θα συνεχιστεί έχοντας πάντα ως προτεραιότητα να αναβαθμίσουμε τις τοπικές μας κοινωνίες, συμβάλλοντας στην προσπάθεια της χώρας να ανακάμψει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet