Τ. Θεοδωρικάκος: Αναβαθμίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» – Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ
Αυτοδιοίκηση

Τ. Θεοδωρικάκος: Αναβαθμίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» – Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Αναβαθμίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο θα συνεχισθεί κανονικά και θα στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό που θα προσληφθεί με διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», του Γιώργου Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1.

Μέχρι τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και την πρόσληψη των περίπου 3.000 εργαζομένων που θα στελεχώνουν το πρόγραμμα, οι σημερινοί εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους, όπως δήλωσε ο υπουργός. Για την αναβάθμιση και επέκταση του προγράμματος, όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος, υπάρχει συνεργασία με τους 270 Δήμους που συμμετέχουν σε αυτό, ώστε να υπάρξει βελτίωσή του προς όφελος συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα (τρίτη ηλικία, ΑμεΑ). Για τη συνέχιση του προγράμματος έχουν, σύμφωνα με τον υπουργό, εξασφαλισθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους 62,5 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ άλλων, για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε:

«Στους Δήμους διεξάγονται τα προγράμματα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Περίπου σε 270 Δήμους της χώρας. Πολύ σημαντικά προγράμματα κοινωνικής πολιτικής, υποστήριξης συμπολιτών μας που είναι σε μεγαλύτερη ηλικία και είναι πιο αδύναμοι ή είναι άτομα με ειδικές ανάγκες κ.λπ.

»Υπάρχει μια σπέκουλα ότι θα κόψουμε τα προγράμματα…

»Υπάρχει διάθεσή μας: Πρώτον, να συνεχισθεί το πρόγραμμα. Δεύτερον, να το αξιολογήσουμε, να δούμε τι πηγαίνει καλά στο πρόγραμμα και τι μπορούμε ακόμα πιο πολύ να βελτιώσουμε…

»Οι άνθρωποι που είναι στο πρόγραμμα θα πληρώνονται κανονικότατα… Αυτό που θα γίνει είναι να δώσουμε εντολή στο ΑΣΕΠ να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Συνεπώς οι εργαζόμενοι που σήμερα υπάρχουν -περίπου 3.000- και των οποίων λήγει το πλαίσιο στις 31 Δεκεμβρίου, θα παραμείνουν στη θέση τους μέχρι να έλθουν οι επόμενοι».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν οι αιτούντες εργασία στο πρόγραμμα θα έχουν και μόρια, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε:

«Θα έχουν, θα έχουν. Αλλά δεν θα είναι ο μόνος τρόπος τα μόρια της εμπειρίας, διότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και νέους ανθρώπους οι οποίοι θα θέλουν να μπουν στην αγορά εργασίας. Τις προσλήψεις θα τις κάνει το ΑΣΕΠ. Θα πρόκειται για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Δεν σκοπεύουμε να συνεχίσουμε με συμβασιούχους από τη στιγμή που αυτή είναι μια μόνιμη υπηρεσία που παρέχουν οι Δήμοι και είναι μια σοβαρή υπηρεσία κοινωνικής πολιτικής. Δεν υπάρχει λόγος κάθε τρεις και λίγο…

Τέλος, σε σχόλιο του δημοσιογράφου για την πληρωμή των εργαζομένων ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε: «Θα πληρώνονται. Πρέπει να σας πω ότι σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι διαθέσιμα 62,5 εκατομμύρια ευρώ για την επόμενη χρονιά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet