ΥΠΕΣ: Τι θα γίνει με το προσωπικό των υπό διάσπαση Δήμων
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

ΥΠΕΣ: Τι θα γίνει με το προσωπικό των υπό διάσπαση Δήμων

Προθεσμία έως τις 9 Απριλίου έχουν οι υπάλληλοι των πέντε Δήμων που θα διασπαστούν να δηλώσουν την προτίμησή τους για τη μεταφορά τους σε έναν από τους αντίστοιχους συνιστώμενους Δήμους, όπως προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Δήλωση προτίμησης υποβάλλουν οι μόνιμοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι αορίστου και ορισμένου χρόνου, οι απασχολούμενοι με σύμβαση μίσθωσης έργου και οι δικηγόροι ή νομικοί σύμβουλοι με σχέση έμμισθης εντολής των δήμων που καταργούνται.

Υπενθυμίζεται ότι αυτοί είναι οι Δήμοι Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λέσβου, Σάμου και Σερβίων-Βελβεντού Κοζάνης, οι οποίοι μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές διαιρούνται και συστήνονται οι νέοι δήμοι Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας, Νότιας Κέρκυρας, Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης, Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Σερβίων και Βελβεντού.

Οι δηλώσεις υποβάλλονται στη διεύθυνση Διοικητικού-Προσωπικού τού υπό κατάργηση Δήμου, ενώ η διαδικασία αφορά και όσους μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους παραιτήθηκαν από τη θέση τους λόγω υποψηφιότητας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Έως τις 9 Ιουλίου τα Δημοτικά Συμβούλια των υπό κατάργηση Δήμων λαμβάνουν αποφάσεις για την κατάρτιση Μεταβατικών Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας για τους νέους Δήμους που συστήνονται. Στη συνέχεια, με απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, το τακτικό προσωπικό και οι δικηγόροι/νομικοί σύμβουλοι με σχέση έμμισθης εντολής τού υπό κατάργηση Δήμου κατανέμονται σε συνιστώμενες θέσεις των μεταβατικών ΟΕΥ, αντίστοιχης κατηγορίας, εκπαιδευτικής βαθμίδας και κλάδου /ειδικότητας.

Η διαδικασία δεν αφορά τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, καθώς αυτά μεταφέρονται αυτοδίκαια στους οικείους συνιστώμενους Δήμους με τον αντίστοιχο εξοπλισμό, τις οργανικές θέσεις που έχουν συσταθεί σε αυτά και το προσωπικό του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών που υπηρετεί σε αυτά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet