Ερώτηση στη Βουλή για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων στον Βόρειο Τομέα Αθηνών από τον Κ. Ζαχαριάδη
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Ερώτηση στη Βουλή για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων στον Βόρειο Τομέα Αθηνών από τον Κ. Ζαχαριάδη

Ερώτηση κατέθεσε την Παρασκευή 18/9 στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Β1’ Βόρειου Τομέα Αθήνας και τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης, σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και την έλλειψη προσωπικού καθαρισμού σε αυτές, στον Βόρειο Τομέα Αττικής

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς τον υπουργό Εσωτερικών:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τον κ. υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: «Λειτουργία των σχολικών μονάδων της Βόρειας Αττικής»

Η σχολική χρονιά, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ξεκίνησε βρίσκοντας μεγάλο αριθμό σχολείων ανοχύρωτα σε πολλούς τομείς, με πολύ βασικό αυτόν της καθαριότητας. Οι καταγγελίες και οι διαμαρτυρίες από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και προέδρους σχολικών επιτροπών στο σύνολο των Δήμων του Βόρειου Τομέα Αθηνών (Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Κηφισιά-Νέα Ερυθραία, Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα, Παπάγου-Χολαργός, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Λυκόβρυση-Πεύκη, Μεταμόρφωση, Πεντέλη-Μελίσσια, Νέο Ηράκλειο,Φιλοθέη-Ψυχικό) πληθαίνουν σχετικά με την υγειονομική κατάσταση των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι καταγγελίες αφορούν ειδικότερα στη μη πραγματοποίηση των απαραίτητων απολυμάνσεων, λόγω έλλειψης πόρων των Σχολικών Επιτροπών, ενώ την ίδια στιγμή, με την υγειονομική κρίση εν εξελίξει, η κρατική επιχορήγηση μέσω των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) ανέρχεται στα ίδια ή και σε μικρότερα ποσά από πέρυσι.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το πολύ σοβαρό πρόβλημα σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης του προσωπικού καθαρισμού των σχολικών μονάδων, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι πίνακες των επιτυχόντων και οι θέσεις που προκηρύχθηκαν είναι λιγότερες από πέρυσι!

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται και καλείται να καταθέσει ο κ. Υπουργός:

  1. Πόσες ήταν οι θέσεις προσωπικού καθαρισμού σχολικών μονάδων ανά Δήμο και ανά σχολική επιτροπή στη Βόρεια Αττική το προηγούμενο σχολικό έτος και πόσες είναι το νέο; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.
  2. Ποιο ήταν το ποσό της επιχορήγησης ανά Δήμο και ανά σχολική επιτροπή το προηγούμενο σχολικό έτος και ποιο είναι το ποσό για το τρέχον έτος; Nα κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

Να κατατεθούν στη Βουλή τα πιστοποιητικά απολυμάνσεων που έχουν πραγματοποιηθεί ανά σχολική μονάδα στο σύνολο της Βόρειας Αττικής.

Ο ερωτών και αιτών βουλευτής

Κώστας Ζαχαριάδης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet