Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη στον υπ. Υγείας για το Παίδων Πεντέλης
protothema.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη στον υπ. Υγείας για το Παίδων Πεντέλης

Με αφορμή την επικείμενη αναστολή της εφημερίας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης ρωτά τον υπουργό Υγείας, Αθ. Πλεύρη, ποια μέτρα θα ληφθούν έτσι ώστε:

  • Να παραμείνει ενταγμένο το Παίδων Πεντέλης κανονικά στο πρόγραμμα εφημεριών.
  • Να στελεχωθούν επαρκώς όλα τα παιδιατρικά νοσοκομεία, όπως και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Ο κ. Λαμπρούλης αναφέρει σχετικά:

«Με την πανδημία να καλπάζει και παράλληλα με το άνοιγμα των σχολείων η κυβέρνηση αποφάσισε την άκρως επικίνδυνη αναστολή της εφημερίας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ενός από τα τρία αμιγώς Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής, και την μετατροπή του σε αποκλειστικά εμβολιαστικό κέντρο.

Η υποστελέχωση των νοσοκομείων από προσωπικό όλων των ειδικοτήτων έχει οδηγήσει σε εντατικοποίηση η οποία επιδεινώθηκε εν μέσω πανδημίας. Οι εργαζόμενοι στα τρία νοσοκομεία Παίδων της Αττικής έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με εκατοντάδες περιστατικά στα επείγοντα, με την προσέλευση και την αναμονή τους τελευταίους μήνες να έχει εκτοξευθεί.

Επιπλέον, λειτουργούν τακτικά εξωτερικά ιατρεία, με την πλειοψηφία των παιδιατρικών υποειδικοτήτων, εξυπηρετώντας τεράστιο όγκο ασθενών από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, συμμετέχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα έναντι της covid-19 με συνεχείς βάρδιες, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις σε μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες εμβολιασμού του πληθυσμού.

Η απόφαση να διακοπεί η εφημερία του νοσοκομείου, προκειμένου να μετατραπεί σε κέντρο εμβολιασμού, σημαίνει τεράστια υποβάθμιση του Παίδων Πεντέλης, επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης των υπόλοιπων παιδιατρικών νοσοκομείων, αύξηση της αναμονής στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, παιδιά με χρόνια νοσήματα που πρέπει να αλλάξουν ξαφνικά νοσοκομείο, ειδικευόμενοι ιατροί που η εκπαίδευσή τους θα υποβαθμιστεί, μετακινήσεις προσωπικού για κάλυψη κενών.

Την ίδια στιγμή τα Κέντρα Υγείας και τα Παιδιατρικά Τμήματα Γενικών Νοσοκομείων είναι αποψιλωμένα από παιδιάτρους και τώρα δίνεται η χαριστική βολή με την αναστολή λειτουργίας ενός ολόκληρου νοσοκομείων Παίδων.

Αυτή η κατάσταση θα ωθήσει τις περισσότερες οικογένειες στον ιδιωτικό τομέα, καθότι ο γονέας θα έχει πλέον δύο επιλογές: Ή θα περιμένει στην πολύωρη αναμονή των παιδιατρικών νοσοκομείων ή θα στραφεί στα μεγάλα παιδιατρικά ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία δεν νοσηλεύουν περιστατικά covid-19».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet