Μ. Βορίδης: Συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»
Print Friendly, PDF & Email
Υπουργεία

Μ. Βορίδης: Συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τη διαβεβαίωση ότι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που απασχολούνται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα συνεχίσουν να προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους μέχρι να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα της προκήρυξης 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ και να ενταχθούν σε αυτό οι επιτυχόντες, παρείχε από βήματος Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου.

Με βάση τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Βορίδης υπεβλήθησαν συνολικά 78.114 αιτήσεις ηλεκτρονικά για 2.909 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων κατηγορίας Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Δήμους της χώρας που συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, η προκήρυξη οδήγησε σε μία μοριοδοτική διαδικασία και το ΑΣΕΠ, κατόπιν ελέγχου των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, εξέδωσε προσωρινούς πίνακες κατάταξης διοριστέων και απορριπτέων τους οποίους καταχώρησε στην ιστοσελίδα του. Σημείωσε δε ότι κατά των ανωτέρω πινάκων έχουν υποβληθεί συνολικά 636 ενστάσεις για τις οποίες το ΑΣΕΠ θα διενεργήσει τον αυτεπάγγελτο έλεγχο των δικαιολογητικών και θα εκδώσει τα οριστικά αποτελέσματα της διαδικασίας επιλογής.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτημα του κ. Κεγκέρογλου σχετικά με την προκήρυξη επιπλέον θέσεων για απασχολούμενους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί, κατόπιν συνεννοήσεως με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ύπαρξη μίας τέτοιας ανάγκης, αυτή θα εξεταστεί και θα απαντηθεί μέσα στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2023.

Πηγή: υπουργείο Εσωτερικών

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet