Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στη συνάντηση εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» με τον Π. Σκουρλέτη
Θεσμικοί Φορείς

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στη συνάντηση εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» με τον Π. Σκουρλέτη

Την έμπρακτη συμπαράσταση της ΚΕΔΕ στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το πρωί, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, εξέφρασε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Πατούλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε το πρωί με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, και τα προεδρεία των εργαζομένων, ο κ. Γ. Πατούλης κατέστησε σαφές ότι η ΚΕΔΕ είναι στο πλευρό των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να υπάρξει μια οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του Προγράμματος και θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι ζητούν οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του προγράμματος, θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, καθώς βρίσκονται στην ίδια θέση επί 15 χρόνια και την καταβολή δεδουλευμένων, καθώς παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ανακοινώθηκε, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ότι ήδη έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Ωστόσο υπήρξε εμπλοκή όταν οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι η έγκριση της προγραμματικής από το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν συμπεριλαμβάνει το πρώτο τρίμηνο του 2018. Αυτό είχε ως συνέπεια οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στο Υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, ζητά τα συναρμόδια υπουργεία να βρουν λύση στον τρόπο πληρωμής των εργαζομένων. Παράλληλα, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να ενημερωθεί και από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τους λόγους που αρνούνται να καλυφθεί η μισθοδοσία για το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Σε ό,τι αφορά στο πάγιο αίτημά τους για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, μετά και από το σχετικό αίτημα του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, ο κ. Π. Σκουρλέτης πρότεινε, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, «και συμφωνήθηκε την ερχόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί διυπουργική συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν τόσο η ΚΕΔΕ όσο και οι εργαζόμενοι, προκειμένου να διερευνηθεί το πλαίσιο για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ απευθυνόμενος στους εργαζόμενους που ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία Κλαυθμώνος τους ενημέρωσε ότι η ΚΕΔΕ με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ζητά  μονιμοποίηση της λειτουργίας του προγράμματος και τη συνέχιση παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών του με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet