Την ένταξη όλων των δικαιούχων στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Θεσμικοί Φορείς

Την ένταξη όλων των δικαιούχων στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Την υλοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων προκειμένου να μην υπάρξει καμία κενή θέση στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής 2018-2019» ζητεί ο προέδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, και την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Ο κ. Γ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος όλο το προηγούμενο διάστημα έχει καταθέσει σειρά αιτημάτων για το θέμα χωρίς όμως να έχει υπάρξει η αναμενόμενη ανταπόκριση από τους αρμόδιους υπουργούς. Στη συνέχεια προσθέτει ότι η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού «εξ΄ αρχής της υλοποίησης του προγράμματος μέσω voucher, είχε εκφράσει την αντίθεσή της και είχε επισημάνει τις παραλείψεις και τις αδυναμίες του θεσμικού πλαισίου με βάση το οποίο γίνεται η κατανομή των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μετά και τη συνεδρίαση και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης στην Ξάνθη στις 31 Αυγούστου 2018, καταθέτει στα συναρμόδια υπουργεία τις ακόλουθες προτάσεις:

  • Διεύρυνση των κριτηρίων κατανομής των voucher με βασικό στόχο την κάλυψη των κενών θέσεων στις δομές.
  • Αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος, με βασικό στόχο την κάλυψη 100% στους δικαιούχους.
  • Να δοθεί η δυνατότητα στις δομές των δήμων να καλύψουν τις επιδοτούμενες οικογένειες στο 100% των προσφερομένων θέσεων τους και όχι στο 70% που προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
  • Τα συμπληρωματικά voucher να δοθούν άμεσα εντός του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου στους γονείς και όχι σε δεύτερη φάση τον Οκτώβριο.

Για τα ανωτέρω ζητήματα ο κ. Γ. Πατούλης ζητεί την άμεση ανταπόκρισή της κ. Φωτίου και του κ. Χαρίτση και επισημαίνει ότι «σε κάθε περίπτωση η Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, έχοντας αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο χιλιάδων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, έχει αποδείξει εμπράκτως ότι ενισχύει την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet