Τ. Θεοδωρικάκος: Δε θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο – Θα ενισχυθεί η Αυτοδιοίκηση
Print Friendly, PDF & Email
Υπουργεία

Τ. Θεοδωρικάκος: Δε θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο – Θα ενισχυθεί η Αυτοδιοίκηση

Ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με πρόσθετες αρμοδιότητες, πόρους και προσωπικό, αλλά και με νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα, προαναγγέλλει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Πόλη + Πολιτική και στην ιστοσελίδα epoli.gr, αναφέρει ότι «θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση που δεν είναι όργανο κομματικών μηχανισμών. Στην πορεία θα τη θωρακίσουμε όχι μόνο με αρμοδιότητες, αλλά και με πόρους και προσωπικό, για να μπορέσει να διαδραματίσει τον ρόλο που της αξίζει στη νέα Ελλάδα που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση που θα αποτελεί τον βασικό πυλώνα της ανάπτυξης για κάθε τόπο και δεν θα άγεται και θα φέρεται από τον ομφάλιο λώρο της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει σχέδιο απολύσεων στο Δημόσιο, διευκρινίζοντας ότι «έχουμε το θάρρος και, αν υπήρχε κάτι τέτοιο στο μυαλό μας, θα το λέγαμε ευθέως». Για τις πρόσθετες προσλήψεις στους ΟΤΑ, αναφέρει ότι τα αιτήματα των Δήμων αφορούν περίπου 1.000 θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της 3Κ/2018.

Δηλώνει, τέλος, ότι από το νέο έτος το υπουργείο Εσωτερικών προγραμματίζει να υλοποιήσει ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα, έργων και παρεμβάσεων στην Αυτοδιοίκηση, ενώ παράλληλα σχεδιάζει έναν «πιο δραστικό ρόλο στην εφαρμογή των αναπτυξιακών προγραμμάτων των δήμων και των Περιφερειών».

Πηγή: ΑΜΠΕ 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet