ΥΠ.ΕΣ.: Η κυβέρνηση θα στηρίξει την Αυτοδιοίκηση για να πάνε όλα καλά τη δύσκολη φετινή σχολική χρονιά
takistheodorikakos/FB
Υπουργεία

ΥΠ.ΕΣ.: Η κυβέρνηση θα στηρίξει την Αυτοδιοίκηση για να πάνε όλα καλά τη δύσκολη φετινή σχολική χρονιά

Το δημαρχείο και σχολεία της Καισαριανής επισκέφθηκε το πρωί ο υπουργός Eσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της καθαριότητας στα σχολεία της περιοχής.

Ο δήμαρχος, κ. Χρήστος Βοσκόπουλος, ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκο για το ενδιαφέρον του για την Καισαριανή, γενικότερα, και για τις δυνατότητες που δίνονται στην πόλη για την κατασκευή έργων υποδομής μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με σκοπό, όπως είπε, «να δημιουργήσουμε την Καισαριανή της επόμενης μέρας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι με την επίσκεψή του θέλει να διαπιστώσει ο ίδιος ποιο είναι το επίπεδο προετοιμασίας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, για τα θέματα που έχει ευθύνη του υπουργείο Εσωτερικών, δηλαδή τα θέματα καθαριότητας και υλικοτεχνικής υποδομής.

Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τους Δήμους που δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία για την πρόσληψη του προσωπικού καθαριότητα να ολοκληρώσουν το πολύ μέχρι αύριο τις διαδικασίες, προκειμένου τα σχολεία να είναι απολύτως καθαρά και προετοιμασμένα τη Δευτέρα το πρωί.

Οι κ.κ. Θεοδωρικάκος και Βοσκόπουλος στη συνέχεια επισκέφθηκαν το 1ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, καθώς και το 1ο Νηπιαγωγείο της περιοχής.

Ο υπουργός Εσωτερικών συζήτησε με τον διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Σωτήρη Θανόπουλο και με τις καθαρίστριες που είχαν βάρδια στο συγκεκριμένο σχολείο.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο δήμαρχος και ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσαν τα εξής:

Χρήστος Βοσκόπουλος, δήμαρχος Καισαριανής:

«Υποδεχόμαστε, σήμερα, στην Καισαριανή με μεγάλη μας χαρά τον υπουργό Εσωτερικών, κύριο Θεοδωρικάκο, για να δείξουμε τα σχολεία σε τί κατάσταση βρίσκονται, σε σχέση πάντα με την πανδημία και να δούμε πόσο έχουν προχωρήσει και εφαρμοστεί τα προβλεπόμενα μέτρα. Μας έχει δώσει το υπουργείο, ήδη, 12 καθαρίστριες που μαζί με τις δικές μας επιλογές θα μας καλύψουν ένα διάστημα αρκετά σημαντικό, 2-3 μήνες, και μετά θα επαναλάβουμε την ίδια διαδικασία, ώστε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς το ζήτημα της καθαριότητας και της υγιεινής στα σχολεία μας».

Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός Εσωτερικών:

«Είναι ημέρες προετοιμασίας για τα σχολεία μας. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει επιφορτιστεί με το σημαντικό έργο της προετοιμασίας στον τομέα της καθαριότητας.

»Το υπουργείο Εσωτερικών έχει διαθέσει χρήματα για να προσληφθούν απ’ όλους τους Δήμους 9.474 πολίτες, γυναίκες και άντρες, στον τομέα της καθαριότητας, 5.000 από αυτούς θα είναι πλήρους απασχόλησης, ενώ πέρυσι ήταν μόλις 3.700 και δίνουμε 28 εκατ. περισσότερα φέτος.

»Ήρθα, όμως, εδώ στην Καισαριανή, όπως θα επισκεφθώ κι άλλους Δήμους για να δούμε στο πεδίο, επί τόπου ποια είναι η προετοιμασία. Οφείλω να συγχαρώ τον κ. δήμαρχο Καισαριανής. Μας ενημέρωσε, αναλυτικά, για την πορεία της προετοιμασίας. Υπάρχει άρτια προετοιμασία στον τομέα της καθαριότητας και της υλικοτεχνικής υποδομής. Συζητήσαμε με εκπαιδευτικούς, με καθαρίστριες που εργάζονται. Η προετοιμασία είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Και οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί θα πρέπει όλοι να θεωρούν δεδομένο ότι το υπουργείο Εσωτερικών, όπως και συνολικά η κυβέρνηση, θα είναι δίπλα στην Αυτοδιοίκηση να την στηρίξει, ώστε να πάνε όλα καλά την εφετινή σχολική χρονιά, που έχει τις γνωστές δυσκολίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

Πηγή: υπουργείο Εσωτερικών

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet