Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ οι Παγκόσμιοι Σχολικοί Αγώνες Αθλητικής & Ολυμπιακής Παιδείας
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ οι Παγκόσμιοι Σχολικοί Αγώνες Αθλητικής & Ολυμπιακής Παιδείας

Τη βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια αναβάθμισης της αθλητικής και ολυμπιακής παιδείας στα σχολεία, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στον χαιρετισμό του κατά τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διοργάνωση των Παγκόσμιων Σχολικών Αγώνων «Αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας» από τις 18 έως και 24 Απριλίου 2018 στην Ελλάδα (Αρχαία Ολυμπία και Αθήνα), υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν, επίσης, ο δήμαρχος Ν. Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηλιούπολη, Μ. Κουρή, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Ν. Σμύρνης, Μ. Χρηστάκης, οι αθλητές παγκοσμίου βεληνεκούς Alexander KarelinMakharbek Khadartsev, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού Ρωσίας, Alan Abaev, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Δημοσθένης Tαμπάκος, ο αναπληρωτής πρόεδρος ISF, Στέλιος Δασκαλάκης και ο πρόεδρος ΠΕΠΦΑ και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δημήτρης Γρηγοριάδης.

Κατά τη διάρκεια τς ομιλίας του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στη σημασία προάσπισης του «ευ αγωνίζεσθαι».

«Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να στηρίζει και να αγκαλιάζει όλες τις δράσεις που απευθύνονται στην ελληνική μαθητική κοινότητα, προκειμένου να συμβάλλουμε στη διάδοση του “Ευ Αγωνίζεσθαι”, αλλά και στην ισχυροποίηση της πνευματικής και εκπαιδευτικής διάστασης των Ολυμπιακών Αγώνων» ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Έχω τη βαθιά πεποίθηση πως οι αρχές και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού μπορούν να διαδραματίσουν κεντρικό παιδαγωγικό ρόλο στις σύγχρονες κοινωνίες και να αναδείξουν την ανθρωπιστική αξία του αθλητισμού. Οι σπουδαίοι αθλητές που βρίσκονται κοντά μας αποτελούν πρότυπο και πηγή έμπνευσης για χιλιάδες παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το δρόμο του αθλητισμού. Τους ευχαριστούμε που μας τιμούν με την παρουσία τους».

Τους αγώνες διοργανώνει  το International School Sport Federation με στόχο τη διάδοση και εμπέδωση των Αρχών και Αξιών της Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας. Συμμετέχουν διεθνείς αποστολές από ολόκληρο τον κόσμο και διεθνείς αποστολές αποτελούμενες από μαθητές και μαθήτριες με νοητική υστέρηση (Special Olympics) στο πλαίσιο υλοποίησης Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της ISF και των Special Olympics International.

Την οργάνωση, επιμέλεια και εκτέλεση όλων των δράσεων των παγκόσμιων εκπαιδευτικών αγώνων του 2018 έχει, με απόφαση της ISF, η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής.

Επίσημοι προσκεκλημένοι της ISF και της ΠΕΠΦΑ για τους αγώνες αυτούς είναι οι:

  • Alexander Karelin – Τρία Χρυσά και ένα Χάλκινο Ολυμπιακά Μετάλλια.
  • Makharbek Khadartsev – Δύο Χρυσά και ένα Ασημένιο Ολυμπιακά Μετάλλια.
  • Δημοσθένης Tαμπάκος – Ένα Χρυσό και ένα Ασημένιο Ολυμπιακά Μετάλλια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet