Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ το Συνέδριο «Μετάβαση στη Δημοκρατία» στον Δήμο Φυλής
Αυτοδιοίκηση

Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ το Συνέδριο «Μετάβαση στη Δημοκρατία» στον Δήμο Φυλής

Στην αναγκαιότητα της ανάδειξης της ιστορικής αξίας του Δήμου Φυλής για την ουσιαστική συμβολή του στην εδραίωση της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, με αφορμή το Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Μετάβαση στη Δημοκρατία» που θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Φυλής τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου και τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν εγνωσμένου κύρους καθηγητές και άλλες προσωπικότητες από διάφορες χώρες του κόσμου και διοργανώνεται σε συνεργασία του Δήμου Φυλής με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (European Public Law Organization-EPLO).

Οι εργασίες του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο «Νικόλαος Λιάκος» στη Δημοτική Ενότητα Φυλής θα ξεκινήσουν στις 2:30 μ.μ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μαζί με την Αθήνα η Φυλή πρωτοστάτησε στη γέννηση της Δημοκρατίας. Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός το οποίο, όχι μόνο πρέπει να αναδειχθεί, αλλά είναι αναγκαίο να αξιοποιηθεί. Θα εργαστούμε όλοι μαζί προκειμένου ο Δήμος Φυλής να μπορέσει τα επόμενα χρόνια να καθιερωθεί, όχι μόνο ως μια περιοχή που δέχεται τα απορρίμματα όλης της Αττικής, αλλά ως ένας σημαντικός ιστορικός χώρος, όπου ενισχύθηκαν οι αξίες της Δημοκρατίας και της ελευθερίας».

Στη συνέχεια ο κ. Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό στις μέρες μας να υλοποιούνται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, καθώς όλο και συχνότερα η πολιτεία «ξεχνά» την αρχή της εγγύτητας και την ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν για το μέλλον τους.

«Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Αθήνα. Θα πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε προκειμένου οι βασικές αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος να αποτελέσουν τους κεντρικούς άξονες που θα καθιερώσουν και πάλι την Αθήνα και γενικότερα την Αττική ως ένα σύγχρονο  λίκνο της Δημοκρατίας», τόνισε.

Ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε στους στόχους του Συνεδρίου και υπογράμμισε ότι «βασικό κίνητρο για τη διοργάνωση του Συνεδρίου στον Δήμο Φυλής είναι η ιστορική σημασία της περιοχής και η συμβολή της στην εδραίωση της Δημοκρατίας στην Αρχαία Αθήνα».

«Η διοργάνωση του Συνεδρίου αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για τον Δήμο μας προκειμένου να αναδείξουμε το φρούριο του Θρασύβουλου, το οποίο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάλυση της Τυραννίας και τη στερέωση της Δημοκρατίας στην Αρχαία Αθήνα. Θα εργαστούμε προκειμένου η περιοχή μας να αποτελέσει τουριστικό πόλο σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό επίπεδο» υπογράμμισε ο δήμαρχος Φυλής.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πρέμπος συμπλήρωσε ότι «το Συνέδριο της 11ης Σεπτεμβρίου μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μπουν οι βάσεις για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής».

Τέλος ο δημοσιογράφος Γ. Πολίτης, ο οποίος συντόνισε τη συζήτηση, αναφέρθηκε στην ιστορική αξία της περιοχής και υπογράμμισε ότι το Συνέδριο θα αποτελέσει την κορύφωση των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) στο πλαίσιο της 10ης επετείου από την ίδρυσή του.

Ομιλητές στο Συνέδριο είναι ο Έλληνας πρεσβευτής Emeritus, Κάρολος Γάδης, και διακεκριμένοι καθηγητές ξένων Πανεπιστημίων, οι οποίοι θα αναλύσουν διάφορα θέματα γύρω από τον θεσμό της Δημοκρατίας, ενώ θα παρουσιαστούν και οι εμπειρίες κρατών που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet