Υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. ημερίδα «Καρκίνος και Υγεία»
Αυτοδιοίκηση

Υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. ημερίδα «Καρκίνος και Υγεία»

Την πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, εκπροσώπησε η υπεύθυνη Κοινωνικών Σχέσεων και Ευ Αγωνίζεσθαι της UNESCO Βορείωμ Προαστίων, Κυριακή Κανιού-Αναστασιάδη, στην ημερίδα υγείας με θέμα «Καρκίνος και Υγεία», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Μαρτίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου στο δημαρχείο της πόλης.

Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. και διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου στο πλαίσιο παρουσίασης του βιβλίου «Το ταξίδι του εαυτού μου», με θέμα τον καρκίνο του μαστού, από τη δημοσιογράφο Υγείας και συγγραφέα Ιωάννα Λάκα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης πραγματοποιήθηκαν εμπεριστατωμένες διαλέξεις από διακεκριμένους επιστήμονες του ιατρικού χώρου, οι οποίες σχετίζονταν με φλέγοντα ζητήματα υγείας.

Η κ. Αναστασίαδη εκ μέρους της προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη της ημερίδας, ενώ βράβευσε παράλληλα με τιμητικούς επαίνους -που έφεραν το διακριτικό λογότυπο του Ομίλου μας- διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης. Συγκεκριμένα στον χαιρετισμό της, συνεχάρη τους διοργανωτές, ενώ ανέδειξε τη σημασία που δίνει ο Όμιλος για την UNESCO Β.Π. σε πρωτοβουλίες που βρίσκονται δίπλα στους συνάνθρωπους μας με έμφαση τις ανάγκες των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Παράλληλα έκανε λόγο για προσωπικότητες της επιστήμης οι οποίες αποτελούν φωτεινά παραδείγματα για την κοινωνία σήμερα, ενώ στάθηκε στο βιβλίο της κας Λάκα και στα θέματα της παιδικής παχυσαρκίας. Η κα Αναστασιάδη, με αφορμή αυτό, μίλησε για τα όσα βιώνει η ίδια στον τομέα ενασχόλησής της, ως γυμνάστρια, δίνοντας βαρύτητα στην παιδική παχυσαρκία που «αποτελεί το προπαρασκευαστικό κομμάτι για να φροντίσουμε τον νέο άνθρωπο και τη μετέπειτα εξέλιξή του», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Η υπεύθυνη Κοινωνικών Σχέσεων και Ευ Αγωνίζεσθαι της UNESCO Β.Π. απένειμε τιμητική διάκριση στους: Μιχάλη Χρυσοφό – αναπληρωτή καθηγητή Ουρολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Λαουλάκο – πλαστικό χειρουργό, Αλέξη Στριμπάκο – παθολόγο ογκολόγο, Κωνσταντίνα Κυριακοπούλου – MD PhD σκτινοδιαγνώστρια, Ιωάννα Λάκα – συγγραφέα, δημοσιογράφο Υγείας.

Με αφορμή την εν λόγω διοργάνωση η κ. Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη τονίζει τα εξής:

«Ως Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων έχουμε καθήκον και αποστολή να στηρίζουμε ανάλογες στοχευμένες πρωτοβουλίες που έχουν στο επίκεντρο την πρόληψη της υγείας και την επιστημονική προσέγγιση ευαίσθητων θεμάτων όπως είναι ο καρκίνος. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας να έχουμε επαρκή γνώση για νοσήματα που προκαλούνται εξαιτίας του καθημερινού τρόπου ζωής και κυρίως της κακής διατροφής. Η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση κρίνεται απαραίτητη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet