ΚΕΔΕ: Υπερασπιζόμαστε το Πάρκο Τρίτση για τους πολίτες
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

ΚΕΔΕ: Υπερασπιζόμαστε το Πάρκο Τρίτση για τους πολίτες

Ότι υπερασπίζεται το Πάρκο «Τρίτση» για τους πολίτες και όχι για τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ και της Περιφέρειας Αττικής τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, απαντώντας σε σχόλια του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Γιώργου Κομματά.

Η ΚΕΔΕ χαρακτηρίζει «λυπηρή πολιτική μυωπία» την αντίδραση του κ. Γ. Κομματά σχετικά με τη χρηματοδότηση διαχείρισης του Πάρκου «Τρίτση» από τους ΚΑΠ(Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι).

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Είναι λυπηρή η πολιτική μυωπία του κου Γ. Κομματά λόγω του κομματικού εναγκαλισμού του με την Κυβέρνηση – Η Αυτοδιοίκηση δεν έχει ανάγκη από κηδεμόνες
Υπερασπιζόμαστε το Πάρκο «Τρίτση» για τους πολίτες και όχι για τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ και της Περιφέρειας Αττικής

Ο Γ. Kομματάς επικεφαλής της παράταξης Αλληλεγγύη, η Δύναμη μας, του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, αντί να απαντήσει ουσιαστικά στα ερωτήματα τα οποία του ετέθησαν από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου σχετικά με το Πάρκο «Τρίτση», επέλεξε να απαντήσει εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον Γ. Πατούλη. Εμείς αυτές τις επιθέσεις τις αφήνουμε πίσω γιατί είναι άνευ ουσίας και μάλιστα από κάποιον με μικρή ιστορία.

Ωστόσο εισερχόμαστε στην ουσία. Στο πλαίσιο αυτό:

1ον: Ξεκαθαρίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης δεν λειτουργεί σύμφωνα με το τι λένε τα ΜΜΕ, ούτε με βάση κάποια κομματική ταυτότητα. Αντίθετα λειτουργεί αυτοδιοίκητα και από τη θέση του υπερασπίζεται όλα αυτά τα χρόνια τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης κοντά στην κοινωνία.

2ον: Για τη μέχρι τώρα πορεία, για τον καθένα μιλάει η ετυμηγορία του κόσμου και η εν γένει ιστορία σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Γι΄ αυτό καλό είναι ο κ. Κομματάς, που δεν μπόρεσε ούτε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, μέσα από την ετυμηγορία των δημοτών να κερδίσει τον Δήμο του, να είναι σεμνότερος. Δυστυχώς για αυτόν βρέθηκε «λιπόβαρης» ακόμα και στη συνείδηση της δικής του τοπικής κοινωνίας.

3ον: Έχει ενδιαφέρον να μας απαντήσει αν η κυβέρνηση, έχοντας άλλη σύνθεση θα είχε την ίδια γνώμη με αυτή που διατυπώνει σήμερα; Καλό είναι να σταματήσει να αλληθωρίζει λόγω του εναγκαλισμού του με το κόμμα που τον ανέδειξε και να σκέφτεται περισσότερο αυτοδιοικητικά.

Στη χώρα μας η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού βρίσκεται στην τελευταία κατάταξη των χρηματοδοτήσεων της Ε.Ε. Αυτό αποδεικνύεται αφού η Τ.Α. στην Ελλάδα λαμβάνει μόλις το 2% του ΑΕΠ, τη στιγμή που στις χώρες της Ε.Ε αποδίδεται στην Αυτοδιοίκηση κατά μέσο όρο το 11,4%.

4ον: Καλό είναι να μας απαντήσει ο Γ. Κομματάς πώς δεν θυμώνει που η Κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει πόρους από τους ΚΑΠ των δήμων της Αττικής για το Πάρκο «Τρίτση» χωρίς καμία διαβούλευση; Να θυμίσουμε ότι η κείμενη νομοθεσία προβλέπει ότι για οποιοδήποτε πόρο μέσω των ΚΑΠ πρέπει να έχει προηγηθεί διαβούλευση με την ΚΕΔΕ κάτι που δεν έγινε.

Προφανώς κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι οι ΚΑΠ δεν είναι χρήματα που χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν. Είναι χρήματα της Αυτοδιοίκησης τα οποία η κεντρική διοίκηση απλά έχει αναλάβει να τα εισπράττει από τους πολίτες και να τα αποδίδει στους δήμους, με σκοπό την καλή ποιοτική εξυπηρέτηση των δημοτών.

5ον: Αν με την ίδια λογική ζητήσουν να περικοπούν πόροι από τους ΚΑΠ της Αυτοδιοίκησης για τη διατήρηση μητροπολιτικών ή υπερτοπικών χώρων, όπως το ΟΑΚΑ, το Δάσος Συγγρού ή τα καμένα βουνά της Πεντέλης, της Πάρνηθας και του Υμηττού, ποια θα ήταν η θέση του κ. Κομματά;  

6ον: Συμφωνεί ότι σωστά δόθηκε στον Δήμο Αγίου Δημητρίου το Πάρκο Ασυρμάτου; Αν «ναι» γιατί αφού λοιπόν συνέβη σε έναν δήμο της Αττικής, δεν γίνεται το ίδιο και στον Δήμο Ιλίου; Να σημειώσουμε ότι ο εν λόγω Δήμος, στα γεωγραφικά όρια του οποίου βρίσκεται το Πάρκο, έχει διατυπώσει τη διάθεση ότι έχει τους πόρους και το ανάλογο προσωπικό ώστε να αναλάβει τη διαχείρισή του.

Κλείνοντας να ξεκαθαρίσουμε ότι για να βγει η χώρα από την κρίση, θα πρέπει να υπάρξει πρωτίστως τοπική ανάπτυξη με πρωταγωνιστές τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες. Η ανάπτυξη της Αυτοδιοίκησης, που θα φέρει την ανάπτυξη και της Ελλάδας, έχει ως βασικές προϋποθέσεις το ακηδεμόνευτο της Αυτοδιοίκησης με ουσιαστικές αρμοδιότητες και τους ανάλογους πόρους. Εμείς μια τέτοια Αυτοδιοίκηση θέλουμε και γι΄ αυτή θα παλέψουμε. Διεκδικούμε η Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα να φτάσει στα επίπεδα που λειτουργεί και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet