Γ. Πατούλης: Εκτεθειμένη πολιτικά η Ρ. Δούρου στη διαχείριση απορριμμάτων
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Γ. Πατούλης: Εκτεθειμένη πολιτικά η Ρ. Δούρου στη διαχείριση απορριμμάτων

Την ομόφωνη απόφαση πως πρέπει αποκλειστικά και μόνο ο Α΄ Βαθμός Αυτοδιοίκησης να διαχειρίζεται τα απορρίμματα της Αττικής έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη του συνεδρίαση της Τετάρτης 24 Αυγούστου 2016, κατόπιν σχετικής τοποθέτησης και  πρότασης που διατύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Πατούλης.

Παράλληλα η πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ  καταδίκασε, ως «απαράδεκτη», τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) για τη λήψη της απόφασης μεταφοράς αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με τη διαχείριση απορριμμάτων από τον ΕΔΣΝΑ, στην Περιφέρεια Αττικής.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, όπου συζητήθηκε το θέμα των αρμοδιοτήτων για τη διαχείριση των απορριμμάτων παρίσταντο και οι δήμαρχοι: Γιώργος Μαρκόπουλος – Γαλατσίου, Ανδρέας Ευθυμίου – Μοσχάτου-Ταύρου, Διονύσης Ζαμάνης – Διονύσου, Νίκος Ζενέτος – Ιλίου, Δημήτρης Κάρναβος – Καλλιθέας, Μιλτιάδης Καρπέτας – Μεταμόρφωσης, Δημήτρης Κιούσης – Κρωπίας, Αναστάσιος Μαυρίδης – Λυκόβρυσης-Πεύκης, Παντελής Ξυριδάκης – Φιλοθέης-Ψυχικού. Επίσης, παρίσταντο και οι εκπρόσωποι των δημάρχων Ν. Σμύρνης Γ. Δημόπουλος, Κηφισιάς Δ. Λιανός και Περιστερίου Μ. Τσιώτα.

Κατά την τοποθέτηση του σχετικά με το θέμα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επισήμανε ότι η περιφερειάρχης Αττικής κα Δούρου έκανε «ένα τεράστιο πολιτικό ατόπημα» και την κάλεσε «να σταματήσει να κρύβεται και να δώσει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει θέσει η ΚΕΔΕ», επισημαίνοντας, επίσης ότι «η χώρα χρειάζεται πολιτικές που θα την οδηγήσουν στην ανάπτυξη και όχι κομματικά τερτίπια».

«Η απόφαση αυτή είναι πολιτικό σκάνδαλο» τόνισε ο κ. Γ. Πατούλης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Προκαλώ την κα Δούρου να μας πει με ποιο δικαίωμα αποφάσισε να διαχειριστεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που ανήκουν στους Δήμους και πληρώνουν οι πολίτες της Αττικής».

Στη συνέχεια χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση να μεταφερθούν στην Περιφέρεια Αττικής «ξαφνικά και εν κρυπτώ, στα μέσα του Αυγούστου, χωρίς καμία διαβούλευση με τους Δήμους», οι αρμοδιότητες επικαιροποίησης, θεώρησης και έγκρισης των μελετών τριών μεγάλων έργων διαχείρισης απορριμμάτων, επισημαίνοντας ότι «η σχετική απόφαση κινείται στα όρια της νομιμότητας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κάλεσε την ΠΕΔ Αττικής να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των δημάρχων Αττικής για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο λεκανοπέδιο, λαμβάνοντας υπόψιν τις σχετικές αποφάσεις της Αυτοδιοίκησης και πρόσθεσε ότι «οι Δήμοι μαζί με τους εργαζόμενους του ΕΔΣΝΑ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ θα προχωρήσουμε μαζί για την εκπόνηση ενός σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων λειτουργικού και χωρίς μεσάζοντες».

«Η κα Δούρου είναι εκτεθειμένη πολιτικά» υπογράμμισε ο κ. Γ. Πατούλης και πρόσθεσε ότι είναι «υπόλογη» για μια σειρά δεσμεύσεων που είχε κάνει προεκλογικά σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και «ουδέποτε υλοποιήθηκαν».

«Ούτε ένα Πράσινο Σημείο δεν έχει φτιαχτεί, ούτε καν μια διευκόλυνση των διαδικασιών αδειοδότησης για υποτυπώδεις υποδομές δεν έχει προχωρήσει, ούτε ένας σταθμός μεταφόρτωσης δεν έχει σχεδιαστεί ή αδειοδοτηθεί. Όσο για τις εξαγγελίες περί οριστικού κλεισίματος και αποκατάστασης της Φυλής, μάλλον χάθηκαν στη μετάφραση καθώς κανείς, μέχρι σήμερα, δεν μας έχει ενημερώσει αν υπάρχει και ποιο είναι το οριστικό σχέδιο», ανέφερε ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet