Τι ζητά από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Τι ζητά από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με την οποία τον καλεί να προχωρήσει σε συγκεκριμένες εξαγγελίες στην προσεχή ομιλία του στην 81η ΔΕΘ, σχετικά με την ένταξη των 36.000 παιδιών που έμειναν εκτός των δημοτικών παιδικών βρεφονηπιακών σταθμών, μέσω του ποσού που συγκεντρώθηκε από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, ένα αίτημα που έχει διατυπώσει η ΚΕΔΕ, απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Ειδικότερα στην επιστολή ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι «η 81η ΔΕΘ διεξάγεται σε μια πολύ κρίσιμη για το μέλλον της πατρίδας μας χρονική συγκυρία» και υπογραμμίζει ότι η ΚΕΔΕ συμφωνεί απόλυτα με τον στόχο της κυβέρνησης για «επιστροφή σε μια ανάπτυξη δίκαιη και βιώσιμη. Ανάπτυξη με πρόσημο και ιεραρχήσεις».

Ο κ. Γ. Πατούλης τονίζει ότι «προτεραιότητα για μια κυβέρνηση οφείλει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να είναι η ανακούφιση και η στήριξη των εργαζόμενων οικογενειών, ιδιαίτερα αυτών με χαμηλά εισοδήματα» και επισήμανε ότι συνηγορεί με την πρόσφατη εξαγγελία του πρωθυπουργού «ότι τα χρήματα που θα εισπράξει το κράτος από τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, θα δοθούν για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων».

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαρακτηρίζει «αυτονόητο», ότι στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει «με ποιον ακριβώς τρόπο, πότε και σε ποιους θα αποδοθεί ως κοινωνικό μέρισμα, το υψηλό ποσό που συγκεντρώθηκε από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών».

Ειδικότερα εστιάζει στη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους που έμειναν εκτός των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών τονίζοντας: «Χιλιάδες οικογένειες της χώρας, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, περιμένουν να ακούσουν από τα πλέον υπεύθυνα και επίσημα χείλη ότι θα ικανοποιήσετε το δίκαιο αίτημα που σας εξέφρασα εκ μέρους της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού και ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, προκειμένου να διατεθούν άμεσα τα 30.000.000 που απαιτούνται, προκειμένου να απορροφηθούν στους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της χώρας τα 36.000 παιδιά που αυτή τη στιγμή είναι αποκλεισμένα από μια απαραίτητη κοινωνική υπηρεσία, λόγω έλλειψης επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης».

Καταλήγοντας ο κ. Γ. Πατούλης σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Καμία ανάκαμψη δεν έχει νόημα αν δεν συνοδεύεται από πολιτικές πραγματικής στήριξης των οικογενειών της πατρίδας μας. 

»Το βήμα της ΔΕΘ αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να αποδειχθεί έμπρακτα, με πράξεις και πολιτικές, κι όχι με λόγια, το ενδιαφέρον του πολιτικού συστήματος της χώρας για αυτούς που χρειάζονται πραγματικά τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας. Στο χέρι σας είναι να αποδείξετε ότι η σημερινή κυβέρνηση της πατρίδας μας επενδύει πραγματικά στο μέλλον της Ελλάδος, που είναι τα παιδιά μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet