Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με τον Γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα
Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση προέδρου ΚΕΔΕ με τον Γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα

O πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, με τον Γερμανό πρέσβη στην Ελλάδα dr. Peter Schoof.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν θέματα που σχετίζονται με τον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας για την ενίσχυση των αυτοδιοικητικών δεσμών των δύο χωρών.

Αμοιβαία και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βούληση να καλλιεργηθούν περαιτέρω οι σχέσεις ανάμεσα στην ελληνική και γερμανική Αυτοδιοίκηση στην κατεύθυνση της αναζήτησης βέλτιστων πρακτικών προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. πρέσβη. Έδειξε ειλικρινές ενδιαφέρον για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον τρόπο που λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα, αλλά και για τη συμβολή της στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, όπως το προσφυγικό.

»Επισήμανα στον κ. Schoof πως σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία επιβάλλεται να ενωθούμε όλες οι αυτοδιοικητικές ενώσεις των ευρωπαϊκών χωρών, ανεξάρτητα από το τι πράττουν οι κεντρικές κυβερνήσεις και τα κόμματα και να συνεργαστούμε για τη διαμόρφωση πολιτικών, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις τοπικές κοινωνίες.

»Σε αυτή την κατεύθυνση του διατύπωσα την πρόταση που έχω κάνει για τη δημιουργία ενός δικτύου όλων των αυτοδιοικητικών ενώσεων για τη χάραξη χρήσιμων και γόνιμων πολιτικών για τους πολίτες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet