Να εκμεταλλευθούν τη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα ζητεί από τους δήμους η ΚΕΔΕ
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Να εκμεταλλευθούν τη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα ζητεί από τους δήμους η ΚΕΔΕ

Την άμεση κινητοποίηση των δημάρχων όλης της χώρας ζητεί με επιστολή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης προκειμένου να μπορέσουν οι δήμοι να απορροφήσουν 326 εκατ. ευρώ  για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο κ. Γ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει γρήγορη κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών των δήμων καθώς από τη μία θα επιτευχθεί ελάφρυνση των προϋπολογισμών του 2017 και από την άλλη θα εξασφαλιστεί ότι τα διαθέσιμα κονδύλια των 326 εκατ. ευρώ θα μπορούν να απορροφηθούν στο σύνολο τους από την Αυτοδιοίκηση και δεν θα διατεθούν από το υπουργείο Οικονομικών σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Όπως σημειώνει «είναι αναγκαίο να ανταποκριθούμε άμεσα και τάχιστα για να μην πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και με πρωτοβουλία του θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα συνάντηση με τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που έχουν δυσκολέψει τη διαδικασία ένταξης δήμων στη ρύθμιση.

Αναλυτικότερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρει στην επιστολή του:

«Όπως γνωρίζετε με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης από τις 12 Ιουλίου 2016 έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία απορρόφησης 326 εκατ. ευρώ για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών των δήμων.  

»Η σχετική απόφαση είναι αποτέλεσμα συστηματικής διεκδίκησης από πλευράς ΚΕΔΕ που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2015.

»Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη η οποία από τη μια τακτοποιεί μια σειρά από εκκρεμότητες οφειλών και από την άλλη συμβάλει στην εισροή ρευστού στην αγορά.

»Είναι αναγκαίο από την πλευρά μας να επισπεύσουμε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και να ενεργοποιηθούν τα στελέχη των υπηρεσιών μας  προκειμένου να καταστεί εφικτό να εκταμιευθούν άμεσα τα ποσά αυτά.

»Η τάχιστη ανταπόκριση και ενεργοποίηση των υπηρεσιών μας θα είναι καθοριστική, καθώς από τη μία θα επιτευχθεί ελάφρυνση των προϋπολογισμών του 2017 και από την άλλη θα εξασφαλιστεί ότι τα διαθέσιμα κονδύλια των 326 εκατ. ευρώ θα μπορούν να απορροφηθούν στο σύνολο τους από την Αυτοδιοίκηση και δεν θα διατεθούν από το υπουργείο Οικονομικών σε άλλους φορείς του δημοσίου.

»Σας ενημερώνω ότι έχω ήδη επικοινωνήσει με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣΔΑ και με πρωτοβουλία μου θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα συνάντηση με τον υπουργό κ. Π. Κουρουμπλή προκειμένου να συζητήσουμε και να επιλύσουμε ζητήματα που έχουν δυσκολέψει τη διαδικασία ένταξης δήμων στη ρύθμιση.

»Προς διευκόλυνση των υπηρεσιών, σας επισυνάπτω τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΣΔΑ. Επιπλέον η ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με το ΥΠΕΣΔΑ, διαθέτει συγκεκριμένες τηλεφωνικές γραμμές που μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για τυχόν ερωτήσεις.

»Ειδικότερα, για θέματα που αφορούν στους δικαιούχους, το ανώτατο ποσό επιχορήγησης, τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, τις προϋποθέσεις επιχορήγησης και τη διαδικασία υποβολής αιτήματος επιχορήγησης μπορείτε να απευθύνεστε στους κυρίους Κώστα Τρυποσκούφη (213 1364009), Μαρία Χιώτη (213 1364810), Μάρα Γαρίου (213 1364816) και Σελήνη Γιουρούκη (213 1364806), για θέματα προϋπολογισμού στις κυρίες Ευθυμία Μαμούρη (213 1364818) και Γεωργία Παπανικολοπούλου (213 1364801) και για θέματα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων στις κυρίες Δήμητρα Μπιτούνη (213 1364704), Μαρία Τζατζιμάκη (213 1364702) και Αγγελική Τσιλοφύτη (213 1364708).

»Θεωρώ δεδομένη την άμεση ανταπόκρισή σας στις διαδικασίες που απαιτούνται για να μην πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ το οποίο προορίζεται για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Η ΚΕΔΕ και οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεσή σας για να σας παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στο έργο σας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet